Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αλεξανδρούπολη: Απογειώθηκε η αεροπορική κίνηση


Θετικά αποτελέσματα φέρνει στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης η ύπαρξη των δύο αεροπορικών εταιρειών -Aegean με πτήσεις και της Ολυμπιακής και από 1η Μαΐου η Sky Express.
Για τον μήνα Ιούνιο, οι αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχουν αυξηθεί κατά 27%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση της κίνησης αεροσκαφών.
Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία για τους μήνες



Ιούνιος 2017 – Ιούνιος 2018, που έδωσε ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, οι
αφίξεις-αναχωρήσεις για τον Ιούνιο του 2018 κατέγραψαν αύξηση 27% και κυμάνθηκαν στις 19.000 συγκριτικά με τις 14.700 του Ιουνίου 2017
οι εμπορικές, ιδιωτικές, μαζικές κινήσεις αεροσκαφών τον φετινό Ιούνιο ανήλθαν στις 1.710 ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ήταν 1.010.
Από 1η Μαΐου, εκτός από την Aegean Airlines που κάνει και πτήσεις μέσω Ολυμπιακής, δρομολόγια Αθήνα-Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη-Αθήνα εκπονεί και η Sky Express.
Οπως επισημαίνει ο αερολιμενάρχης, η δεύτερη εταιρεία δεν φαίνεται να έχει πάρει μερίδιο της αγοράς από την πρώτη (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), έχει διευρύνει την βάση της, αποκτώντας τους δικούς της επιβάτες και με αυτό τον τρόπο -τουλάχιστον για τον Ιούνιο- οι δείκτες είναι αρκετά αυξημένοι.
Από τον αερολιμένα «Δημόκριτος» υπάρχουν πτήσεις από/ προς Αθήνα (τέσσερα δρομολόγια καθημερινά), Σητεία (δύο την εβδομάδα), Ηράκλειο (δύο την εβδομάδα), Λάρνακα Κύπρου (δύο την εβδομάδα), ενώ τον Αύγουστο αρχίζουν και απευθείας δρομολόγια προς Παρίσι.
Αποδίδει κατά 6,2% στο ΑΕΠ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ο τουρισμός
Οι αυξημένες αφίξεις-αναχωρήσεις έχουν να κάνουν και με την αύξηση του τουρισμού που έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα τελευταία χρόνια, με τις ενδείξεις να προβλέπουν ότι η καλύτερη τουριστική σεζόν θα είναι η φετινή.
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κώστας Αντωνιάδης σημειώνει ότι «ο τουρισμός εισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας μας περίπου στο 25%, δηλαδή το ¼ του ΑΕΠ έχει έσοδα από τον τουρισμό είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Επίσης συνεισφέρει στο 10% στις θέσεις εργασίας, επομένως είναι ένας πυλώνας ανάπτυξης και αναπτυξιακού σχεδιασμού και για την χώρα μας αλλά και για την περιφέρεια μας.
Οταν αναλάβαμε την διοίκηση ο τουρισμός, προσέφερε στο ΑΕΠ της περιφέρειάς γύρω στο 4%. Σήμερα μετά από προσπάθειες όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, έχουμε καταφέρει να είμαστε περίπου στο 6,2%. Επομένως, στοχευμένες ενέργειες και δράσεις έχουν βοηθήσει στο να υπάρξει αυτή η αύξηση στο ΑΕΠ της περιφέρειάς μας τόσο και στους αριθμούς».
Ο Κώστας Αντωνιάδης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «όλοι οι αριθμοί δείχνουν ότι το 2018 θα είναι η καλύτερη τουριστική χρονιά όλων των εποχών».
Η όμορφη εικαστική έκπληξη για όσους προσγειώνονται
Την ίδια ώρα, όσοι προσγειώνονται στον αερολιμένα «Δημόκριτος», τους περιμένει μία όμορφη εικαστική έκπληξη. Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής της Μάρτας Τζοβαρίδου με τίτλο «το πέταγμα της Νίκης» με ανάτυπα έργα αφιερωμένα στη Νίκη της Σαμοθράκης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τα 150 χρόνια από την εύρεση του αγάλματος. Τα έργα έχουν εκτεθεί και στην Σαμοθράκη, το καλοκαίρι του 2013.
Την έκθεση παρουσιάζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, περιφερειακή Ενότητα Έβρου με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Αγγελική Γιαννακίδου».
Σε διάφορες αίθουσες αναμονής του αερολιμένα, υπάρχουν και πολλές αναφορές σε διάφορα μέρη του Έβρου, όπως το Δέλτα, τον Φάρο Αλεξανδρούπολη, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, κι άλλα.


www.tourismtoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: