Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ


Την Κυριακή 3 Ιουνίου στην πλατεία του φάρου στην Αλεξανδρούπολη, η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε πολιτική συγκέντρωση με θέμα Εξελίξεις στην περιοχή-Ελληνο Τουρκικές σχέσεις Η θέση του ΚΚΕ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.
Στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι φέτος τιμούμε τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, της



  Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Το κόμμα μας κοιτάζει κατάματα το λαό μας και νοιώθει υπερηφάνεια γιατί μέσα στην ηρωική πορεία ενός αιώνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τίμησε και τιμάει τον εργαζόμενο λαό που είναι για τους κομμουνιστές πηγή δύναμης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, την πολιτική, το πρόγραμμα του ΚΚΕ, να μην βασίζονται στην ψευτο-ενημέρωση, στη διαστεύλωση και τη συκοφαντία που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι του λαού μας, να ανοίξουμε μια  δημιουργική συζήτηση και να συναντηθούμε στην δράση, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς, στις γειτονιές, στους χώρους εκπαίδευσης.
Ο καθένας έχει τη θέση του στη συστρατεύση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.  
Συνεχίζοντας τόνισε πως  όλα τα αστικά κόμματα είναι ένοχα  και συνυπεύθυνα για τη χρεωκοπία των λαικών οικογενειών και τώρα προσαρμόζονται στα δεδομένα της ισχνής καπιταλιστικής ανάπτυξης για να υπηρετήσουν και πάλι τους στόχους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των άλλων πλουτοκρατών που δυναστεύουν το λαό μας.
Να μην παραπλανήσουν κανέναν εργαζόμενο οι κοκορομαχίες στη βουλή.
Το βασικό στοιχείο ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- «δημοκρατική αλλαγή»  είναι η στρατηγική σύμπλευση και αυτό κρύβουν με τιους διαξιφισμούς σε επί μέρους ζητήματα για την κυβερνητική καρέκλα.
Θεό τους έχουν το καπιταλιστικό κέρδος και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, προσκυνούν τις ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χτυπούν τα λαικά δικαιώματα , εχθρεύονται τους αγώνες των εργαζομένων, καταφεύγουν στην καταστολή για να χτυπήσουν όποιους σηκώνουν κεφάλι. 
Για την Τουρκική επιθετικότητα σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακωθεί. Αυτό δείχνουν ο εμβολισμός του περιπολικού “Γαύδος” στα Ιμια απο τουρκική Ακταιωρό, οι διεκδικήσεις δεκάδων ελληνικών νησιών, περιστατικά που παρ ολίγο να οδηγήσουν σε συγκρούσεις πλοίων, διαδοχικές προκλητικές αναγγελίες στρατιωτικών ασκήσεων που δεσμεύουν μεγάλες περιοχές του Αιγαίου, χιλιάδες παραβιάσεις των συνόρων και Γκριζες ζώνες.
Η σύλληψη και 3μηνη κράτηση στις φυλακές υψηλής ασφάλειας στην Ανδριανούπολη των δύο ελλήνων στρατιωτικών έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτό που φαίνεται γιατί η επιλογή αυτή στον Εβρο άνοιξε νέο μέτωπο.    
              Οι παραβιάσεις ενάεριου ή θαλάσσιου χώρου είναι πάντα επικίνδυνες και εκφράζουν αμφισβήτηση συνόρων αλλά τα μεγέθη έχουν τη δική τους σημασία.
              Μέσα  στο 2017  σημειώθηκαν 3317 παραβιάσεις του Ελληνικού Ενέριου χώρου απο τουρκικά αεροσκάφη και 1998 παραβιάσεις χωρικών υδάτων.
Οι κινήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού που πρέπει να εξετάζεται  σε συνδυασμό με τις κινήσεις της τουρκικής αστικής τάξης  στη Συρία και την Κύπρο, να συνυπολογίζεται πως με τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Εφράτη και «Κλάδος Ελιάς»,  στρατιωτικά τμήματα της γειτονικής χώρας έχουν καταπατήσει Συριακό έδαφος, ενώ  τουρκικά πολεμικά πλοία παραβιάζουν την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι απειλές για διεξαγωγή τουρκικών γεωτρήσεων. π.χ με το πλωτό γεωτρήπανο “πορθητής” στο χώρο αυτό,  που μπορούν να τινάξουν την περιοχή στον αέρα. 
Η αντικειμενική εκτίμηση δηλαδή είναι οτι η επιθετικότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους για  θερμό επεισόδιο ή ακόμα και πολεμική εμπλοκή.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό απαιτείται επαγρύπνηση στην Θράκη, στον Έβρο που δρούν πολλοί μηχανισμοί και εθνικίστικοι, φασιστικοί  πυρήνες, όπως αυτοί της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» αλλά και άλλοι, οι οποίοι καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών, κατά της μειονότητας και κάνουν μεγάλη ζημιά, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους με κριτήριο τη θρησκεία, για να αδυνατίζει η ταξική ενότητα που είναι ισχυρό όπλο των εργαζομένων ελληνικής καταγωγής ή Πομάκων, χριστιανών ή μουσουλμάνων. 
Για την βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε στις  προκλητικές παρεμβάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ για την προώθηση των αμερικάνικων συμφερόντων  σε όλη τη χώρα που επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ.
Η βάση  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα είναι μια ακόμα βάση θανάτου και θα ενταχθεί σε σχεδιασμό  χρησιμοποίησης ελικοπτέρων και άλλων μέσων, θα αποτελέσει μέρος ενός κατασκοπευτικού δικτύου για την παρακολούθηση της Μαύρης Θάλασσας, εργαλείο στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Η τοποθέτηση του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης υπέρ της Αμερικάνικης βάσης στην πόλη είναι τραγική, είναι πολύ επικίνδυνη και σε κάθετη αντίθεση με την ιστορία του τόπου μας και τα συμφέροντα του λαού μας. Ακόμα και πιο πιστός τοποτηρητής του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να ξεστομίσει το προκλητικό ερώτημα που έβαλλε  ο  δήμαρχος:   «τι έπαθε η Κρήτη με τη Σούδα; ».
Αυτά πρέπει να τα σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενο , ο κάθε νέος και νέα, γιατί η Αμερικάνικη βάση της Σούδας είναι δολοφονική μηχανή κατά των λαών, κέντρο οργάνωσης ιμπεριαλιστικών πολέμων, τροφοδότησε πριν λίγες μέρες τα Αμερικάνικα αντιτορπιλικά με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν κατά της Συρίας, εφοδίασε τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη και πλοία με καύσιμα, κατασκοπεύει και παίζει συντονιστικό ρόλο,  βάζοντας πιο βαθειά την Κρήτη και τη χώρα μας στο “μάτι του κυκλώνα”. 
Ο Αμερικάνος Πρέσβης δεν κρύβει τα λόγια του και πρόσφατα ανέφερε οτι  “...θέλω να τονίσω πόσο ευγνώμονες είμαστε για την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση μέσω της αμερικάνικης βάσης στη  Σούδα. Αποτελεί μέσο στήριξης του 6ου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο” ! 
Η καταστροφική λογική στήριξης των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους και  οδηγεί στην αποδοχή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία,  FYROM, στην Αλβανία,  στο Κόσσοβο, ακόμα και σε “νομιμοποίηση” της αποκαλούμενης αντιπυραυλικής Ασπίδας που αφορά τους όρους της αποτελεσματικότητας του “πρώτου πυρηνικού πλήγματος” , στον ανταγωνισμό ΝΑΤΟ -Ρωσίας.          
Γιαυτό βροντοφωνάζουμε: Αλεξανδρούπολη
Ο λαός μας υποφέρει και η κυβέρνηση βραβεύεται απο τους μακελάρηδες γιατί   ξοδεύει 4 και πάνω δισεκατομμύρια το χρόνο για εξοπλισμούς που υπηρετούν τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας !
Οι δυνάμεις που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό μας και προσβάλλουν τα χιλιάδες θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.  
Το παράδειγμα της τουρκικής εισβολής και 44χρονης κατοχής της Κύπρου, και η 7χρονη στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο αλλά επιβάλλει δικό του επιχειρησιακό χώρο που τον χρησιμοποιεί στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία και τους σχεδιασμούς του στην Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική, τα Βαλκάνια.
Τι είπε ο γγ του ΝΑΤΟ  για τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας ; 
“Κόψτε το λαιμό σας”, βρέστε τα μόνοι σας ως σύμμαχοι !    
Τα 22 μέλη της ΕΕ είναι μέλη του ΝΑΤΟ και παρά τις αντιθέσεις,  «το ένα χέρι νίβει τ΄  άλλο »  ενάντια στους λαούς. Η ΕΕ στρατιωτικοποιείται πάρα πέρα και αποκτά νέα εργαλεία, μεταξύ των οποίων οι Ομάδες Μάχης ως βάση του Ευρωστρατού, ο Ευρωπαικός Οργανισμό Αμυνας, η Μόνιμη Διαρθρωμένη  Συνεργασία (PESCO) για στρατιωτικό συντονισμό στον οποίο συμμετέχει και η  Ελλάδα. ΝΑΤΟ και ΕΕ θεωρούν την Τουρκία στρατηγικό εταίρο παρά τα παζάρια που γίνονται.    
Το ΚΚΕ, απο τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που οδήγησε σε σκληρές πολεμικές αναμετρήσεις.

Για το θέμα των Σκοπίων Ττο ΚΚΕ, απο τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που οδήγησε σε σκληρές πολεμικές αναμετρήσεις.
Ηταν το μοναδικό κόμμα που αντιτάχθηκε στον εθνικισμό.

Αφετηρία των θέσεων του ΚΚΕ για τα Βαλκάνια και τη ΠΓΔΜ είναι τα συμφέροντα των λαών, η κοινή τους πάλη, η αναγκαιότητα ενδυνάμωσης των Κομμουνιστικών κομμάτων της περιοχής ως καθοριστικού παράγοντα στις εξελίξεις, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του. 

Η  πρακτική της ονοματολογίας είναι αποδεδειγμένα αδιέξοδη και παραπλανητική.  

Ο κρίκος στο ζήτημα αυτό είναι να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή αντίθεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην παγίδευση των λαών στις συμμαχίες του κεφαλαίου, να αντιμετωπιστεί ο αλυτρωτισμός που ανοίγει το δρόμο για αλλαγές συνόρων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει συμφωνία με τη FYROM. Οι διαπραγματεύσεις εντάσσονται στην προσπάθεια να ανοίξει  η ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτός είναι ο στόχος που συμπυκνώνει τις επιδιώξεις του ΕυρωΑτλαντικού μπλόκ και των αστικών τάξεων των δύο χωρών. 

Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί και έχει αναδείξει τη θέση του ενάντια στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τονίζοντας τον επικίνδυνο ρόλο τους, αποκαλύπτοντας οτι η λεγόμενη ΕυρωΑτλανική ολοκλήρωση είναι διαδικασία προώθησης των συμφερόντων των μονοπωλίων κατά των λαών και η θέση αυτή βαραίνει στη στάση μας. 

Έχουμε επίσης τοποθετηθεί για την εξάλειψη των αλυτρωτικών θέσεων  περί “Μακεδονικού Εθνους” και γλώσσας, περί “Μακεδονικής μειονότητας” που δεν έχουν καμία ιστορική βάση και έχουμε υποστηρίξει τη θέση για  αλλαγή του συντάγματος, ενώ για το όνομα προβάλλουμε τον όρο του  αυστηρού γεωγραφικού προσδιορισμό και το έναντι όλων (Erga Omnes).                      

Στην ίδια κατεύθυνση, η συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία υπηρετεί τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ και η ωραιοποίηση που επιχειρείται αποσκοπεί να κρύψει οτι παραμένει το πρόβλημα των εθνικιστικών διεκδικήσεων περί “Μεγάλης Αλβανίας”.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,  

Το  ΚΚΕ και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αναπτύσουν συνεχή αγώνα κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας. Δεκάδες καθημερινές κινητοποιήσεις, συνεχείς πολύμορφες εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, με πλούσια  δράση  του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος, σημαντικές πρωτοβουλίες στο διεθνές κίνημα, παρεμβάσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, κοινές δράσεις με το ΚΚ και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις για όλα τα λαικά προβλήματα  !  

Δεν υπάρχουν σχόλια: