Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ασημένιος ο Απόστολος Μπεχτσούδης από την Αλεξανδρούπολη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λειόκαννων όπλων


ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΗΛΙΚΙΑΣ
Ο Απόστολος Μπεχτσούδης αποδεικνύει του λόγου το αληθές!
Από 3 μέχρι και 10 Ιουνίου, το επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος IPSC ήταν το Châteauroux  της Γαλλίας. Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Λειόκαννων όπλων, της κορυφαίας διοργάνωσης σκοποβολής IPSC για το 2018, ήταν ο κύριος λόγος. Σ’ αυτούς τους αγώνες είχαμε σημαντικές διακρίσεις για τα Ελληνικά χρώματα.
Η Ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν πολυπληθής. Η επίσημη Εθνική αποστολή ήταν 11 αθλητές. Ακόμη 7 Έλληνες αθλητές ταξίδεψαν και



συμμετείχαν εκτός εθνικής ομάδας με δικά τους έξοδα, ενώ μια Ελληνίδα, η Παυλίνα Φέσσα, προσκλήθηκε από τους διοργανωτές ως κριτής της διοργάνωσης!
Ασημένιο μετάλλιο ο Μπεχτσούδης.
Στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας Open παλαιμάχων ανέβηκε με την Ελληνική σημαία ο Απόστολος Μπεχτσούδης. Με αξιοσημείωτη προσπάθεια κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο! Ο εξηντάχρονος συνταξιούχος, σκοπευτής του ΜΣ «ΕΘΝΙΚΟΣ» Αλεξανδρούπολης πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση της αθλητικής του καριέρας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IPSC.
Η ηλικία στη Σκοποβολή δεν έχει ιδιαίτερο ρόλο και αυτό αποδεικνύεται από πλείστα όσα παραδείγματα σε παγκόσμια κλίμακα. Απλά ο Απόστολος με τη διάκρισή του, επιβεβαίωσε το λόγου το αληθές.
Ελληνικών διακρίσεων συνέχεια
Ο Γεώργιος Φιλίππου (ΣΠΣ Πήγασος) μπήκε στην κορυφαία δεκάδα της γενικής κατάταξης στην κατηγορία Modified, ενώ ο Λάζαρος Πολιτάκης (ΑΣΟ Καπετάν Ι. Λιάπης) κατετάγη τέταρτος (4) στην κατηγορία Modified Senior (βετεράνων).
Οι αγώνες αυτοί ήταν εξαιρετικά επίπονοι, αφού οι αθλητές υποβλήθηκαν σε 30 δοκιμασίες (στάδια) σε διάστημα πέντε (5) ημερών. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι όλοι αντιμετώπιζαν έξι (6) δοκιμασίες κάθε μέρα, είτε πρωί είτε απόγευμα!
Ο Έλληνες αθλητές έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους, και με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες βρέθηκαν αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: