Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. εμμένει ΟΜΟΦΩΝΑ στην απόφασή της για την Γιορτή Κρασιού 2018 (έγγραφα και video)


Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δεν αποτελείται από ένα ή τέσσερα άτομα, αλλά από πλήθος συντοπιτών μας οι οποίοι αποτελούν μέλη των Συλλόγων της.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό της, μετά από σύγκλιση Συνελεύσεων. Στην περίπτωση της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού, συγκλήθηκαν τρείς Συνελεύσεις στο τελευταίο διάστημα, στις οποίες συμμετείχαν 45 Σύλλογοι που εδρεύουν στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης και λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση η οποία ανακοινώθηκε γραπτώς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην Τ.Ι.Ε.Δ.Α. και τα Μ.Μ.Ε.



Η απόφαση αυτή εμμένει.
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε., δηλαδή οι Σύλλογοί της, αγωνίζεται για το καλό των μελών της και των πολιτών, διεκδικώντας πάντα την προώθηση του τοπικού πολιτισμού και προϊόντος, καθώς και τη διοργάνωση οικονομικά προσιτών εκδηλώσεων στο κοινό.
Θέλουμε όσα λέγονται να έχουν αποδείξεις.
Τα γραπτά μένουν. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα μεταξύ πολλών, σχετικά με το σχεδιασμό της Γιορτής, καθώς και τις πάγιες προτάσεις και αιτήματά μας.
Επειδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο της 8ης Αυγούστου 2017, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και αφορά τη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» κατόπιν πρόσκλησης του κ. Δημάρχου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν: Δήμος Αλεξανδρούπολης, ΤΙΕΔΑ, Επιμελητήριο Έβρου, Σωματείο Καφέ-Εστίασης Αλεξ/πολης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Έβρου, Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης, ΕΠΟΦΕ κ.α.
Στη σύσκεψη μετά το 2:23' ο κ. Δήμαρχος προτείνει τη διοργάνωση όλης της "Γιορτής Κρασιού 2018" από την ΕΠΟΦΕ και σε περίπτωση που αδυνατεί, θα την αναθέσει σε επαγγελματίες (ιδιώτες).
Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο για τη Γιορτή Κρασιού.
Για το μόνο που μπορεί κάποιος να μας «κατηγορήσει» είναι, η ξεκάθαρη θέση μας χρόνια τώρα και η επιμονή μας στο τι σημαίνει πολιτισμός, ήθος και παράδοση.

Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη Έβρου
Τηλ: 2551087153  /  politismosepofe.blogspot.com  /  Ε-mail: epofe.evros@gmail.com

Αλεξανδρούπολη, 14 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ.
 
ΠΡΟΣ:           
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου
Κα Γεωργία Νικολάου

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

          Αξιότιμη κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνό και αρωγό μιας μεγάλης πολιτιστικής προσπάθειας που καταβάλλουμε στο Έβρο μας και αφορά τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού».
Όπως κατανοείτε, το εγχείρημά μας είναι αξιόλογο αλλά έχει υψηλό κόστος, το οποίο δυστυχώς μόνο οι διοργανωτές φορείς, αδυνατούμε να καλύψουμε. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας να στηρίξετε τη φετινή διοργάνωση ως συνδιοργανωτής φορέας. Ελπίζουμε στην από πλευράς Σας, οικονομική του στήριξη, με τη δική μας διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, θα προβληθεί κατά το δέον, όπως ορίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων να συμβαίνει σε περιπτώσεις ευγενικών χορηγιών.
Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη γόνιμη συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

ΣΥΝ.: Σελίδες 3 (τρεις)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τα Μέλη του Δ.Σ.





Γιαλαμάς Αθανάσιος
1.    Κελεμίδης Δημήτρης
           Α΄ Αντιπρόεδρος
2.    Θεοδωρακοπούλου Ελένη
Β΄ Αντιπρόεδρος
3.    Αγγελινά Γεωργία
           Γενική Γραμματέας
4.    Κοντίδου Μάρθα
           Ειδική Γραμματέας
5.    Τσακμακίδου Ευαγγελία
           Ταμίας
6.    Ψειράκη Ουρανία
           Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
7.    Αδαμίδου Μαρία
           Έφορος Εκδηλώσεων
8.    Καψιώτη Κική
           Έφορος Υλικού

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΦΟΡΕΑ :
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξ/πολη

ΤΗΛ. :
2551087153

FAX :
-

E-MAIL :

epofe.evros@gmail.com
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ/BLOG :

politismosepofe.blogspot.com
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ :

Αθανάσιος Γιαλαμάς
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :

6945300444
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΦΟΡΕΑ :
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει να παρουσιάσει από το έτος ίδρυσης (1993) μια ιστορία δυο θετικών δεκαετιών και μια πλούσια πολιτιστική δράση σ όλο το νομό μας. Έχει 117 συλλόγους-μέλη. Πραγματοποιεί μια συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου, που παράλληλα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και οικονομικό αντίκτυπο για την τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
Αφορά την 7ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού». Θα λάβει χώρα, από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 (ή μετά τον Δεκαπεντάγουστο), με χωροθέτηση την τοποθεσία «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» (παραπλεύρως του ΕΟΤ). Ένα πολιτιστικό γεγονός συνώνυμο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου, που ξυπνά μόνο θετικές μνήμες και ιδιαίτερες αναμνήσεις. Συμμετέχουν ενεργά 25 σύλλογοι της πόλης μας. Περιλαμβάνει χορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών συγκροτημάτων, θεματικές μουσικές βραδιές (Θρακιώτικη, Κρητική, Σαρακατσάνικη, Ποντιακή, Μ.Ασία/Καππαδοκία, Ρεμπέτικη-Λαϊκή), δρώμενα σχετικής θεματολογίας, εκδόσεις έντυπου υλικού προβολής, διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κ.α.

ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
Η υλοποίηση της εκδήλωσης, έχει ως κεντρικό σκοπό να διασώσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντικότερη πολιτιστική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη και κατά προέκταση όλου του Έβρου, όπως είναι η «Γιορτή Κρασιού», που έχει αποκλειστική σχέση με τη ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
§  Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Αλεξανδρούπολης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μέσω της πολλαπλής αύξησης της πολιτιστικής κίνησης και της προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
§  Άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της  επισκεψιμότητας στην περιοχή.
§  Προβολή και προώθηση του άμεσα συνδεόμενου με τις εκδηλώσεις τοπικού προϊόντος - του κρασιού.
§  Ενθάρρυνση και στήριξη προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού ποιότητας του παραγόμενου κρασιού στον Έβρο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
Η Γιορτή θα ξεκινήσει με «Εναρκτήρια Πομπή», από το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο χώρο της Γιορτής (ΕΟΤ), για την επίσημη έναρξη. Μπροστά θα πηγαίνει το άρμα και θα ακολουθούν κλόουν και ξυλοπόδαροι. Πολυπληθής ομάδα παιδιών των δεκάδων συμμετεχόντων συλλόγων, θα ακολουθούν με χαλαρό βηματισμό και φορώντας μπλουζάκια, που θα αναγράφουν: «Γιορτή κρασιού Αλεξανδρούπολη 2013» (καθώς και την επωνυμία του κάθε συλλόγου).
Καθημερινά στο χώρο της Γιορτής, από τις 20:00 και μέχρι τις 21:00 περίπου, θα παρουσιάζονται πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων με θεματολογία αναφορική με τη Γιορτή (θέατρο, ζωγραφική, γελοιογραφία, έκθεση φωτογραφίας κ.α.).
Από τις 21:00 ως και τις 22:00 περίπου, θα παρουσιάζονται τα χορευτικά των συλλόγων. Κατόπιν, η ορχήστρα θα συνεχίσει να παίζει παραδοσιακή μουσική για να χορέψει το κοινό. Κάθε βραδιά θα είναι θεματική, όπως Θρακιώτικη, Κρητική, Σαρακατσάνικη, Ποντιακή, Μ.Ασία/Καππαδοκία, Ρεμπέτικη-Λαϊκή.
Κατά τη διάρκεια του 7ημέρου, κάθε πολιτιστικός φορέας θα έχει περίπτερο, όπου και θα προβάλλεται.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
α/α
Περιγραφή δαπάνης
Ποσότητα
Κόστος
(με ΦΠΑ)

Προμήθεια υλικών ευπρεπισμού χώρου διεξαγωγής εκδήλωσης
κατ’ αποκοπή
3.150,00

Προμήθεια υλικών οργάνωσης χώρου διεξαγωγής εκδήλωσης
κατ’ αποκοπή
10.000,00

Οργάνωση Εναρκτήριας Πομπής
κατ’ αποκοπή
4.000,00

Μουσική κάλυψη όλης της εκδήλωσης
(Παραδοσιακά Μουσικά Σχήματα)
κατ’ αποκοπή
14.000,00

Οργάνωσης συναυλίας
κατ’ αποκοπή
5.000,00

Φιλοξενία επισκεπτών
Προμήθεια ειδών κρεοπωλείου κ.α.
κατ’ αποκοπή
12.000,00

Προμήθεια ειδών παντοπωλείου
(νερά, αναψυκτικά κλπ)
κατ’ αποκοπή
11.000,00

Προμήθεια ειδών παντοπωλείου (αναλώσιμα υλικά)
κατ’ αποκοπή
7.500,00

Διαφημιστικό πακέτο εκδήλωσης (τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή για 1 μήνα, δημιουργία δίπτυχου έντυπου 30.000 τεμ. και διανομή του, κατασκευή 25 banners
κατ’ αποκοπή
10.000,00

Χορηγός επικοινωνίας (τηλεοπτικός, ραδιοφωνικός, έντυπος) για 3 μήνες
κατ’ αποκοπή
1.950,00

Επταήμερη ηχητική, μικροφωνική και φωτιστική κάλυψη
κατ’ αποκοπή
5.000,00

Ασφάλεια χώρου διεξαγωγής εκδήλωσης σε 24ωρη βάση
κατ’ αποκοπή
1.050,00
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΣΕ ΕΥΡΩ)
84.650,00
ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ:

Ο υπογεγραμμένος Αθανάσιος Γιαλαμάς – Πρόεδρος του Δ.Σ. και νόμιμος εκπρόσωπος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., δηλώνω ότι έλαβα γνώση και αποδέχομαι τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εκδόσεις και συναφείς πρωτοβουλίες άλλων φορέων. 


                                                                                                        Ο ΔΗΛΩΝ







                                                                                                   ______________






Αλεξανδρούπολη, 29 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.ο.ε.: Δ.Υ.
                                                                                                                                              
ΠΡΟΣ:           
ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

          Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να σας κάνουμε κοινωνό και αρωγό μιας μεγάλης πολιτιστικής προσπάθειας που καταβάλλουμε στο Έβρο μας και αφορά τη διοργάνωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού».
Όπως κατανοείτε, το εγχείρημά μας είναι αξιόλογο αλλά έχει υψηλό κόστος, το οποίο δυστυχώς μόνο οι διοργανωτής φορέας, αδυνατούμε να καλύψουμε. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας να στηρίξετε τη φετινή διοργάνωση ως συνδιοργανωτής φορέας ή υπό την αιγίδα σας. Ελπίζουμε στην από πλευράς Σας, οικονομική του στήριξη, με τη δική μας διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, θα προβληθεί κατά το δέον, όπως ορίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων να συμβαίνει σε περιπτώσεις ευγενικών χορηγιών.
Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη γόνιμη συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
                                                                                     
ΣΥΝ.: Σελίδες 2 (δυο)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τα Μέλη του Δ.Σ.





Γιαλαμάς Αθανάσιος
9.    Κελεμίδης Δημήτρης
           Α΄ Αντιπρόεδρος
10.  Θεοδωρακοπούλου Ελένη
Β΄ Αντιπρόεδρος
11.  Αγγελινά Γεωργία
           Γενική Γραμματέας
12.  Κοντίδου Μάρθα
           Ειδική Γραμματέας
13.  Τσακμακίδου Ευαγγελία
           Ταμίας
14.  Ψειράκη Ουρανία
           Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
15.  Αδαμίδου Μαρία
           Έφορος Εκδηλώσεων
16.  Καψιώτη Κική
           Έφορος Υλικού

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΦΟΡΕΑ :
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξ/πολη

ΤΗΛ. :
2551087153

FAX :
-

E-MAIL :

epofe.evros@gmail.com
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ/BLOG :

politismosepofe.blogspot.com
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ :

Αθανάσιος Γιαλαμάς
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :

6945300444
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΦΟΡΕΑ :
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει να παρουσιάσει από το έτος ίδρυσης (1993) μια ιστορία δυο θετικών δεκαετιών και μια πλούσια πολιτιστική δράση σ όλο το νομό μας. Πραγματοποιεί μια συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου, που παράλληλα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και οικονομικό αντίκτυπο για την τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
Αφορά την 7ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού». Θα λάβει χώρα, από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, με χωροθέτηση την τοποθεσία «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» (παραπλεύρως του ΕΟΤ) (ή μετά τον Δεκαπενταύγουστο). Ένα πολιτιστικό γεγονός συνώνυμο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου, που ξυπνά μόνο θετικές μνήμες και ιδιαίτερες αναμνήσεις. Συμμετέχουν ενεργά σύλλογοι της πόλης μας. Περιλαμβάνει χορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών συγκροτημάτων, θεματικές μουσικές βραδιές (Θρακιώτικη, Κρητική, Σαρακατσάνικη, Ποντιακή, Μ.Ασία/Καππαδοκία, Ρεμπέτικη-Λαϊκή), δρώμενα σχετικής θεματολογίας, εκδόσεις έντυπου υλικού προβολής, διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κ.α.

ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
Η υλοποίηση της εκδήλωσης, έχει ως κεντρικό σκοπό να διασώσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντικότερη πολιτιστική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη και κατά προέκταση όλου του Έβρου, όπως είναι η «Γιορτή Κρασιού», που έχει αποκλειστική σχέση με τη ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.
ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
§  Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Αλεξανδρούπολης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μέσω της πολλαπλής αύξησης της πολιτιστικής κίνησης και της προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
§  Άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της  επισκεψιμότητας στην περιοχή.
§  Προβολή και προώθηση του άμεσα συνδεόμενου με τις εκδηλώσεις τοπικού προϊόντος - του κρασιού.
§  Ενθάρρυνση και στήριξη προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού ποιότητας του παραγόμενου κρασιού στον Έβρο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
Η Γιορτή θα ξεκινήσει με «Εναρκτήρια Πομπή», από το πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο χώρο της Γιορτής (ΕΟΤ), για την επίσημη έναρξη. Μπροστά θα πηγαίνει το άρμα και θα ακολουθούν κλόουν και ξυλοπόδαροι. Πολυπληθής ομάδα παιδιών των δεκάδων συμμετεχόντων συλλόγων, θα ακολουθούν με χαλαρό βηματισμό και φορώντας μπλουζάκια, που θα αναγράφουν: «Γιορτή κρασιού Αλεξανδρούπολη 2013» (καθώς και την επωνυμία του κάθε συλλόγου).
Καθημερινά στο χώρο της Γιορτής, από τις 20:00 και μέχρι τις 21:00 περίπου, θα παρουσιάζονται πολιτιστικά δρώμενα των συλλόγων με θεματολογία αναφορική με τη Γιορτή (θέατρο, ζωγραφική, γελοιογραφία, έκθεση φωτογραφίας κ.α.).
Από τις 21:00 ως και τις 22:00 περίπου, θα παρουσιάζονται τα χορευτικά των συλλόγων. Κατόπιν, η ορχήστρα θα συνεχίσει να παίζει παραδοσιακή μουσική για να χορέψει το κοινό. Κάθε βραδιά θα είναι θεματική, όπως Θρακιώτικη, Κρητική, Σαρακατσάνικη, Ποντιακή, Μ.Ασία/Καππαδοκία, Ρεμπέτικη-Λαϊκή.
Κατά τη διάρκεια του 7ημέρου, κάθε πολιτιστικός φορέας θα έχει περίπτερο, όπου και θα προβάλλεται.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :
α/α
Περιγραφή δαπάνης
Ποσότητα
Κόστος
(με ΦΠΑ)

Προμήθεια υλικών ευπρεπισμού χώρου διεξαγωγής εκδήλωσης
κατ’ αποκοπή
3.150,00

Προμήθεια υλικών οργάνωσης χώρου διεξαγωγής εκδήλωσης
κατ’ αποκοπή
10.000,00

Οργάνωση Εναρκτήριας Πομπής
κατ’ αποκοπή
4.000,00

Μουσική κάλυψη όλης της εκδήλωσης
(Παραδοσιακά Μουσικά Σχήματα)
κατ’ αποκοπή
14.000,00

Οργάνωσης συναυλίας
κατ’ αποκοπή
5.000,00

Φιλοξενία επισκεπτών
Προμήθεια ειδών κρεοπωλείου κ.α.
κατ’ αποκοπή
12.000,00

Προμήθεια ειδών παντοπωλείου
(νερά, αναψυκτικά κλπ)
κατ’ αποκοπή
11.000,00

Προμήθεια ειδών παντοπωλείου (αναλώσιμα υλικά)
κατ’ αποκοπή
7.500,00

Διαφημιστικό πακέτο εκδήλωσης (τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή για 1 μήνα, δημιουργία δίπτυχου έντυπου 30.000 τεμ. και διανομή του, κατασκευή 25 banners
κατ’ αποκοπή
10.000,00

Χορηγός επικοινωνίας (τηλεοπτικός, ραδιοφωνικός, έντυπος) για 3 μήνες
κατ’ αποκοπή
1.950,00

Επταήμερη ηχητική, μικροφωνική και φωτιστική κάλυψη
κατ’ αποκοπή
5.000,00

Ασφάλεια χώρου διεξαγωγής εκδήλωσης σε 24ωρη βάση
κατ’ αποκοπή
1.050,00
ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΣΕ ΕΥΡΩ)
84.650,00



Αλεξανδρούπολη, 12 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 95
 
ΠΡΟΣ:           
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ
ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2013” ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ».

          Αγαπητά μας Μέλη,

Η «Γιορτή Κρασιού 2013», αποτελεί πλέον παρελθόν. Η τεράστια επιτυχία της, οφείλεται κατά γενική ομολογία στους πολιτιστικούς συλλόγους - δηλαδή Εσάς, που με τους εκατοντάδες εθελοντές-μέλη σας, καταβάλατε αξιοθαύμαστη προσπάθεια, αψηφώντας τη σωματική κούραση, τα συνεχόμενα ξενύχτια, “αμελώντας” τις οικογένειες σας, αφού τελικός σκοπός όλων μας, ήταν να στεφθεί με επιτυχία αυτή η μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, τον Έβρο και για όλη τη Θράκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καλεί τους εκπροσώπους των φορέων-μελών μας, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ., στην αίθουσα του «Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης» (επί της “14ης Μαΐου 78”), για την καταγραφή συμπερασμάτων, τυχόν παραλήψεων και προβλημάτων, καθώς και την υποβολή προτάσεων για τη «Γιορτή Κρασιού 2014».
Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τη γόνιμη συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία και παρακαλούμε για την παρουσία σας στη συνάντηση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τα Μέλη του Δ.Σ.





Γιαλαμάς Αθανάσιος
1.    Κελεμίδης Δημήτρης
           Α΄ Αντιπρόεδρος
2.    Θεοδωρακοπούλου Ελένη
Β΄ Αντιπρόεδρος
3.    Αγγελινά Γεωργία
           Γενική Γραμματέας
4.    Κοντίδου Μάρθα
           Ειδική Γραμματέας
5.    Τσακμακίδου Ευαγγελία
           Ταμίας
6.    Ψειράκη Ουρανία
           Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
7.    Αδαμίδου Μαρία
           Έφορος Εκδηλώσεων
8.    Καψιώτη Κική
           Έφορος Υλικού



Αλεξανδρούπολη, 8 Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 96
 
ΠΡΟΣ:           
Δ.Σ. ΦΟΡΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Β΄ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ‘‘ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014’’».
Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 95/12-9-2013 έγγραφό μας.

          Σεβαστά Μέλη μας,

Με την επιστολή μας τούτη, θέλουμε να σας εκφράσουμε τη θερμές μας ευχαριστίες για την παρουσία σας στην πρώτη Συνάντηση μας στις 23/9/2013, που αφορούσε την επιτυχημένη, χάριν σ’ Εσάς κατά κύριο λόγο, «Γιορτή Κρασιού 2013». Η εν λόγω συγκέντρωση μας, κρίνεται καθ’ όλα γόνιμη, εφόσον παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι καταγράφηκαν χρήσιμα συμπεράσματα, επισημάνθηκαν καλοπροαίρετα ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στη φετινή γιορτή, εκφράσθηκαν αβίαστα παράπονα, καθώς και ακούσθηκαν προτάσεις για του χρόνου.
Σε συνέχεια λοιπόν των παραπάνω, αποφασίσαμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε σε 2η συνάντηση για τη γιορτή του επόμενου έτους. Κατόπιν τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καλεί έως και 2 εκπροσώπους των φορέων-μελών μας, την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Έβρου «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ» (επί της οδού “Ανδριανουπόλεως 102”, πίσω από το «Ανθίμειο»_Ιερός Ναός Αγ.Κυριακής), για την κατάθεση συγκεκριμένων πλέον θέσεων και λήψη αποφάσεων για τη «Γιορτή Κρασιού 2014».
Συνημμένα, σας αποστέλλουμε ένα ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (σελίδα 2), αναφορικά με τη «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014». Παρακαλούμε όπως το συμπληρώσετε και να μας το επιστρέψετε έως και τις 15/11/2013. Παράλληλα σας καταθέτουμε και ένα ενδεικτικό σχέδιο του Δ.Σ. της ΕΠΟΦΕ για τη Γιορτή (σελίδα 3).
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αμοιβαία συνεργασία και παρακαλούμε για την παρουσία σας στη συνάντηση.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.





«ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014»
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ ΦΟΡΕΑ-ΜΕΛΟΥΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ-ΜΕΛΟΥΣ :

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ :
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ»
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :



ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ-ΜΗΝΑΣ:



ΔΙΑΡΚΕΙΑ :


ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ :


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ (ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) :















ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ :
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ: ΝΑΙ           ΟΧΙ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: ΝΑΙ                                ΟΧΙ

Ο.Λ.Α. (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ): ΝΑΙ       ΟΧΙ
ΑΛΛΟ:…………………………………………………………………………………………………………………………………

ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ&  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΠΟΦΕ;

ΝΑΙ                            ΟΧΙ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΟΦΕ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «Γιορτή Κρασιού» ή «Διονύσεια».

ΧΡΟΝΟΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 10ήμερο Πολιτιστικό Γεγονός, από τη Δευτέρα 18 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014.

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ: α) η τοποθεσία «Παραλιακή Ζώνη» (στο κάτω μέρος από το τοιχίο του Φάρου-από το λούνα πάρκ έως και το κτίσμα ναυτοπροσκόπων) ή β) το Πάρκο «Εγνατία» (νυν «Προσκόπων») ή γ) το «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολιτιστικοί φορείς-μέλη της ΕΠΟΦΕ με έδρα το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Σε κάθε συμμετέχων φορέα θα παραχωρηθεί χώρος (περίπτερο), όπου και θα προβάλλεται.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
§  Πολιτιστικά Δρώμενα: θα διεξάγονται στη Μικρή Σκηνή (εξέδρα με ανάλογο σκηνικό ύψους 1,20μ.). Καθημερινά από τις 19:30μ.μ. και μέχρι τις 21:00μ.μ., θα παρουσιάζονται δρώμενα των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ, με θεματολογία σχετική με τη γιορτή (σε τομείς όπως θέατρο, εικαστικά, γελοιογραφία, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές υλικού φορέων κ.α.).
§  Θεματικές Μουσικές Βραδιές: θα διεξάγονται στην Κεντρική Σκηνή (εξέδρα ύψους 1,50μ.). Καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένο κεντρικό χώρο της γιορτής, από τις 21:00μ.μ. και μέχρι τις 22:00μ.μ.-22:30μ.μ., θα παρουσιάζονται μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών σχημάτων των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ (3 Θρακιώτικες, Ποντιακή, Κρητική, Σαρακατσάνικη κ.α.). Στη συνέχεια (22:30μ.μ.-01:00μ.μ.), θα ακολουθεί γλέντι για όλους τους επισκέπτες της εκάστοτε θεματικής βραδιάς.
§  Λοιπές Θεματικές Μουσικές Βραδιές: στην Κεντρική Σκηνή από τις 21:00μ.μ.-01:00π.μ. (Ρεμπέτικη, Λαϊκή, Ροκ κ.α.).
§  Εκδόσεις έντυπου υλικού προβολής (πανό, αφίσες, προσκλήσεις/προγράμματα).
§  Διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (τοπικής & εθνικής εμβέλειας) κ.α.
§  Παράλληλες Εκδηλώσεις: σε συνεργασία με άλλους φορείς (Μουσεία της πόλης), εκτός του χώρου διεξαγωγής της γιορτής και κατά τη διάρκεια της ημέρας (πριν και κατά τη διάρκεια του 10ήμερου).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Αντιπεριφέρεια Έβρου), το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον ΑΠΟΚΔΑ-Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλεξ/πολης, την ΤΙΕΔΑ-Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξ/πολης (εφόσον επιλεγεί το «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» ως χώρος διεξαγωγής), τον ΟΛΑ-Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (εφόσον επιλεγεί η «Παραλιακή Ζώνη» ως χώρος διεξαγωγής) κ.α.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: να την αναλάβει το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που μέλη του έχουν αποδεδειγμένη οργανωτική εμπειρία διοργάνωσης ανάλογων πολιτιστικών γεγονότων, συνεπικουρούμενο από Συντονιστική/Οργανωτική/Ελεγκτική Επιτροπή (5μελής) που επιλεγεί και θα αποτελείται από εσάς, δηλαδή εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων-μελών.




ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες: Δ.Κελεμίδης-τηλ: 6945849355 / politismosepofe.blogspot.com
fb: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου  /  Ε-mail: epofe.evros@gmail.com
_____________________

Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: Ο.Ε. 18

ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Ι.Ε.Δ.Α.
κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ü  Υπόψη: Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2015» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η παρούσα επιστολή, αποτελεί συνάμα και την αίτηση - πρόταση του φορέα μας για τη διοργάνωση της «Γιορτής Κρασιού 2015». Παρακάτω σας παραθέτουμε στοιχεία σχετικά με τη Γιορτή, που αποτελούν και την πάγια θέση μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμοιβαία συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

ΣΥΝ.: Σελίδες 3 (τρεις)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Με εκτίμηση,
Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
                             Τα Μέλη του Δ.Σ.




Γιαλαμάς Αθανάσιος
17.  Κελεμίδης Δημήτρης, Α΄ Αντιπρόεδρος
18.  Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Β΄ Αντιπρόεδρος
19.  Κοντίδου Μάρθα, Γενική Γραμματέας
20.  Καψιώτη Κική, Ειδική Γραμματέας
21.  Τσακμακίδου Ευαγγελία, Ταμίας
22.  Ψειράκη Ουρανία, Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων
23.  Αδαμίδου Μαρία, Έφορος Εκδηλώσεων
24.  Γκαμπράνης Δημοσθένης, Έφορος Υλικού





ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ :
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξ/πολη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΤΗΛ. :
Δημήτρης Κελεμίδης, Αντιπρόεδρος 6945849355
E-MAIL :
epofe.evros@gmail.com
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ/BLOG :
politismosepofe.blogspot.com
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ / ΤΗΛ. :
Αθανάσιος Γιαλαμάς, Πρόεδρος
6945300444

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει να παρουσιάσει από το έτος ίδρυσης της (1993) μια ιστορία δυο και πλέον θετικών δεκαετιών και μια πλούσια πολιτιστική δράση σ’ όλο το νομό μας. Έχει 126 συλλόγους-μέλη. Πραγματοποιεί μια συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου, που παράλληλα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και οικονομικό αντίκτυπο για την τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Έχει ως έμβλημα τη μορφή του Διόνυσου, όπως αναπαρίσταται στο χρυσό δαχτυλίδι που βρέθηκε στο χωριό Ρήγιο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

(ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ, ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)

Αφορά την 10ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού». Να λάβει χώρα τον Αύγουστο. Ενδεικτικά: από την Κυριακή 16 Αυγούστου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 (ή και περαιτέρω) με χωροθέτηση την τοποθεσία «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» (παραπλεύρως του ΕΟΤ).
Να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι-μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με έδρα το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής-προβολής των δράσεων τους και σε άλλους φορείς (Αθλητικά Σωματεία, ΑμεΑ, Πρόσκοποι, Φιλοζωικά Σωματεία, Οικολογική Εταιρεία κ.α.).

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η υλοποίηση της εκδήλωσης, έχει ως κεντρικό σκοπό να διασώσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντικότερη πολιτιστική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη και κατά προέκταση όλου του Έβρου, όπως είναι η «Γιορτή Κρασιού», που έχει αποκλειστική σχέση με τη ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Ένα Πολιτιστικό Γεγονός συνώνυμο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου, που ξυπνά μόνο θετικές μνήμες και ιδιαίτερες αναμνήσεις.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

§  Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Αλεξανδρούπολης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μέσω της πολλαπλής αύξησης της πολιτιστικής κίνησης και της προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
§  Άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της  επισκεψιμότητας στην περιοχή.
§  Προβολή και προώθηση του άμεσα συνδεόμενου με τις εκδηλώσεις τοπικού προϊόντος - του κρασιού.
§  Ενθάρρυνση και στήριξη προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού ποιότητας του παραγόμενου κρασιού στον Έβρο.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 2 ΣΚΗΝΕΣ: 1 ΜΕΓΑΛΗ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ) και 1 ΜΙΚΡΗ.

§  ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1μ.). Εδώ να διεξάγονται τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – Παράλληλες Δράσεις, καθημερινά από τις 19:00μ.μ. και μέχρι τις 21:00μ.μ.: να παρουσιάζονται δρώμενα των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ και μη, με θεματολογία σχετική με τη γιορτή και το κρασί βάσει κυρίως Θρακιώτικων παραδόσεων (σε τομείς όπως ήθη & έθιμα, θέατρο, εικαστικά, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α., καθώς και προβολές υλικού φορέων κ.α.).

§  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1,20μ.-1,50μ.).
     Εδώ να διεξάγονται όλες οι ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ (ΒΑΣΙΚΕΣ & ΛΟΙΠΕΣ).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
     Καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο κεντρικό χώρο της γιορτής, από τις 21:00μ.μ.-   
     22:00μ.μ., να παρουσιάζονται Μουσικοχορευτικές Παραστάσεις Παραδοσιακών     
     Σχημάτων των συμμετεχόντων συλλόγων-μελών της ΕΠΟΦΕ, ως ακολούθως:
     3 ΒΡΑΔΙΕΣ - ΘΡΑΚΗ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΠΟΝΤΟΣ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΚΡΗΤΗ & ΝΗΣΙΑ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ & ΗΠΕΙΡΟΣ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - Μ. ΑΣΙΑ & ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

     22:00-24:00μμ: να ακολουθεί το αντίστοιχο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


    
ΛΟΙΠΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
    στην Κεντρική Σκηνή από τις 21:00μ.μ.-01:00π.μ., να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε την τοπική μουσική σκηνή ως ακολούθως:
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΝΕΟΛΑΙΑΣ /ΡΟΚ-ΠΟΠ/ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ)
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΛΑΪΚΑ ή ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ)
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
                             (καλλιτέχνες όμως που να συνάδουν με το κλίμα και την ποιότητα της Γιορτής)

§  ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Να σχεδιασθούν δράσεις σχετικής θεματολογίας με τη Γιορτή σε συνεργασία με αξιόλογους τοπικούς Φορείς Πολιτισμού (π.χ. τα Μουσεία της πόλης κ.α.). Δράσεις που να διεξάγονται εκτός του Χώρου της Γιορτής και κατά τη διάρκεια της ημέρας, πριν και κατά το 10ήμερο υλοποίησης της Γιορτής Κρασιού.


ΓΕΝΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

o   ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ [ΚΡΕΑΤΙΚΑ, ΚΡΑΣΙ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ/ΝΕΡΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΧΑΡΤΙΚΑ/ΠΛΑΣΤΙΚΑ) κλπ] ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

o   ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (BANNER, ΠΑΝΟ, ΑΦΙΣΕΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ κλπ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ κλπ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

o   ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ). Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. ΩΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΦΟΡΕΑΣ.



ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη
Πληροφορίες: Δ.Κελεμίδης-τηλ: 6945849355 / politismosepofe.blogspot.com
fb: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου  /  Ε-mail: epofe.evros@gmail.com
_____________________

Αλεξανδρούπολη, 16 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: Ο.Ε. 18

ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Ι.Ε.Δ.Α.
κ. ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ü  Υπόψη: Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2015» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.

          Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η παρούσα επιστολή, αποτελεί συνάμα και την αίτηση - πρόταση του φορέα μας για τη διοργάνωση της «Γιορτής Κρασιού 2015». Παρακάτω σας παραθέτουμε στοιχεία σχετικά με τη Γιορτή, που αποτελούν και την πάγια θέση μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμοιβαία συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία.

ΣΥΝ.: Σελίδες 3 (τρεις)
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Με εκτίμηση,
Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
                             Τα Μέλη του Δ.Σ.




Γιαλαμάς Αθανάσιος
25.  Κελεμίδης Δημήτρης, Α΄ Αντιπρόεδρος
26.  Θεοδωρακοπούλου Ελένη, Β΄ Αντιπρόεδρος
27.  Κοντίδου Μάρθα, Γενική Γραμματέας
28.  Καψιώτη Κική, Ειδική Γραμματέας
29.  Τσακμακίδου Ευαγγελία, Ταμίας
30.  Ψειράκη Ουρανία, Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων
31.  Αδαμίδου Μαρία, Έφορος Εκδηλώσεων
32.  Γκαμπράνης Δημοσθένης, Έφορος Υλικού





ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ :
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ :
Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Διονυσίου Σολωμού 26, Τ.Κ. 68100 Αλεξ/πολη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΤΗΛ. :
Δημήτρης Κελεμίδης, Αντιπρόεδρος 6945849355
E-MAIL :
epofe.evros@gmail.com
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ/BLOG :
politismosepofe.blogspot.com
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ / ΤΗΛ. :
Αθανάσιος Γιαλαμάς, Πρόεδρος
6945300444

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. έχει να παρουσιάσει από το έτος ίδρυσης της (1993) μια ιστορία δυο και πλέον θετικών δεκαετιών και μια πλούσια πολιτιστική δράση σ’ όλο το νομό μας. Έχει 126 συλλόγους-μέλη. Πραγματοποιεί μια συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου, που παράλληλα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και οικονομικό αντίκτυπο για την τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Έχει ως έμβλημα τη μορφή του Διόνυσου, όπως αναπαρίσταται στο χρυσό δαχτυλίδι που βρέθηκε στο χωριό Ρήγιο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

(ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ, ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)

Αφορά την 10ήμερη αναβίωση της εκδήλωσης με την επωνυμία «Γιορτή Κρασιού». Να λάβει χώρα τον Αύγουστο. Ενδεικτικά: από την Κυριακή 16 Αυγούστου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 (ή και περαιτέρω) με χωροθέτηση την τοποθεσία «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» (παραπλεύρως του ΕΟΤ).
Να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι-μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με έδρα το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής-προβολής των δράσεων τους και σε άλλους φορείς (Αθλητικά Σωματεία, ΑμεΑ, Πρόσκοποι, Φιλοζωικά Σωματεία, Οικολογική Εταιρεία κ.α.).

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η υλοποίηση της εκδήλωσης, έχει ως κεντρικό σκοπό να διασώσει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντικότερη πολιτιστική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη και κατά προέκταση όλου του Έβρου, όπως είναι η «Γιορτή Κρασιού», που έχει αποκλειστική σχέση με τη ζωή και την κοινωνική δραστηριότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Ένα Πολιτιστικό Γεγονός συνώνυμο με την πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλου του Έβρου, που ξυπνά μόνο θετικές μνήμες και ιδιαίτερες αναμνήσεις.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

§  Ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Αλεξανδρούπολης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Έβρου, μέσω της πολλαπλής αύξησης της πολιτιστικής κίνησης και της προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
§  Άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης της  επισκεψιμότητας στην περιοχή.
§  Προβολή και προώθηση του άμεσα συνδεόμενου με τις εκδηλώσεις τοπικού προϊόντος - του κρασιού.
§  Ενθάρρυνση και στήριξη προς την κατεύθυνση χαρακτηρισμού ποιότητας του παραγόμενου κρασιού στον Έβρο.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 2 ΣΚΗΝΕΣ: 1 ΜΕΓΑΛΗ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ) και 1 ΜΙΚΡΗ.

§  ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1μ.). Εδώ να διεξάγονται τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – Παράλληλες Δράσεις, καθημερινά από τις 19:00μ.μ. και μέχρι τις 21:00μ.μ.: να παρουσιάζονται δρώμενα των συμμετεχόντων φορέων-μελών της ΕΠΟΦΕ και μη, με θεματολογία σχετική με τη γιορτή και το κρασί βάσει κυρίως Θρακιώτικων παραδόσεων (σε τομείς όπως ήθη & έθιμα, θέατρο, εικαστικά, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.α., καθώς και προβολές υλικού φορέων κ.α.).

§  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (εξέδρα με σχετικό σκηνικό διάκοσμο, ύψους 1,20μ.-1,50μ.).
     Εδώ να διεξάγονται όλες οι ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ (ΒΑΣΙΚΕΣ & ΛΟΙΠΕΣ).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
     Καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο κεντρικό χώρο της γιορτής, από τις 21:00μ.μ.-   
     22:00μ.μ., να παρουσιάζονται Μουσικοχορευτικές Παραστάσεις Παραδοσιακών     
     Σχημάτων των συμμετεχόντων συλλόγων-μελών της ΕΠΟΦΕ, ως ακολούθως:
     3 ΒΡΑΔΙΕΣ - ΘΡΑΚΗ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΠΟΝΤΟΣ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΚΡΗΤΗ & ΝΗΣΙΑ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ & ΗΠΕΙΡΟΣ
     1 ΒΡΑΔΙΑ   - Μ. ΑΣΙΑ & ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

     22:00-24:00μμ: να ακολουθεί το αντίστοιχο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


    
ΛΟΙΠΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ
    στην Κεντρική Σκηνή από τις 21:00μ.μ.-01:00π.μ., να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε την τοπική μουσική σκηνή ως ακολούθως:
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΝΕΟΛΑΙΑΣ /ΡΟΚ-ΠΟΠ/ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ)
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΛΑΪΚΑ ή ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ)
    1 ΒΡΑΔΙΑ   - ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
                             (καλλιτέχνες όμως που να συνάδουν με το κλίμα και την ποιότητα της Γιορτής)

§  ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Να σχεδιασθούν δράσεις σχετικής θεματολογίας με τη Γιορτή σε συνεργασία με αξιόλογους τοπικούς Φορείς Πολιτισμού (π.χ. τα Μουσεία της πόλης κ.α.). Δράσεις που να διεξάγονται εκτός του Χώρου της Γιορτής και κατά τη διάρκεια της ημέρας, πριν και κατά το 10ήμερο υλοποίησης της Γιορτής Κρασιού.


ΓΕΝΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

o   ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ [ΚΡΕΑΤΙΚΑ, ΚΡΑΣΙ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ/ΝΕΡΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΧΑΡΤΙΚΑ/ΠΛΑΣΤΙΚΑ) κλπ] ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

o   ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (BANNER, ΠΑΝΟ, ΑΦΙΣΕΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ κλπ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ κλπ ΝΑ ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

o   ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟΦΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ). Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η Τ.Ι.Ε.Δ.Α. ΩΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΦΟΡΕΑΣ.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Τηλ. επικοινωνίας: 6945849355 // Ε-mail: epofe.evros@gmail.com
____________

Αλεξανδρούπολη, 26 Ιουνίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 29

ΠΡΟΣ:
1.    ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2.    Τ.Ι.Ε.Δ.Α.

Θέμα: «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018».
Σχετ.: το από 18/6/2018 συνημμένο έγγραφό μας.

            Σε συνέχεια του συνημμένου σχετικού και μετά τη νέα συγκέντρωση της «Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) με τους συλλόγους, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 25/6/2018 και ώρα 7 μ.μ. σας ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και 45 σύλλογοι αποφάσισαν ομόφωνα και οριστικά τη μη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης «Γιορτή Κρασιού 2018».
Επιθυμούμε τη συνέχεια των μεταξύ μας επαφών για τη διοργάνωση της επόμενης «Γιορτής Κρασιού 2019».
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Συν.: το ανωτέρω σχετικό
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.





















      





ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Τηλ. επικοινωνίας: 6945849355 // Ε-mail: epofe.evros@gmail.com
____________

Αλεξανδρούπολη, 18 Ιουνίου 2018


«ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018»

            Είναι γνωστό ότι την αναβίωση της «Γιορτής Κρασιού» την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.). Σκοπός της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. είναι η ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτιστικού και λαογραφικού στοιχείου του Έβρου και των τοπικών προϊόντων. Τόσο η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ως δευτεροβάθμιο όργανο, όσο και κάθε πολιτιστικός σύλλογος προσφέρουν εθελοντικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού και έχουν συμβάλει διαχρονικά στην επιτυχία του θεσμού της «Γιορτής Κρασιού» στην Αλεξανδρούπολη.
            Ωστόσο έχει γίνει πια εμφανές ότι η «Γιορτή Κρασιού» έχει απωλέσει τον χαρακτήρα που θα όφειλε να έχει με βάση την προϊστορία της και το δικό μας όραμα. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι, παρά τις προτάσεις των συλλόγων που συγκροτούν την Ε.ΠΟ.Φ.Ε., η «Γιορτή Κρασιού» έχει δρομολογηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με την οποία διαφωνούμε, αποφασίζουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε φέτος στη «Γιορτή Κρασιού».
            Οι πάγιες θέσεις-αιτήματα μας:
-          Επαναφορά της «Γιορτής Κρασιού» στο καθαρά πολιτιστικό/λαογραφικό της πλαίσιο.
-          Ανάδειξη του πολιτισμού όλων των πληθυσμιακών ομάδων του Έβρου (Θράκη, Πόντος, Καππαδοκία, Μ. Ασία, Σαρακατσάνοι, Κρήτη).
-          Σχεδιασμός παράλληλων δράσεων-δρώμενων σχετικών με τη θεματολογία των κεντρικών εκδηλώσεων.
            Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε., πιστή στους σκοπούς της, δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει και να αγωνίζεται για την παράδοση και τον πολιτισμό.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
Τηλ. επικοινωνίας: 6945849355 // Ε-mail: epofe.evros@gmail.com
____________

Αλεξανδρούπολη, 27 Ιουνίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 30

Θέμα: «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018».

Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. δεν αποτελείται από ένα ή τέσσερα άτομα, αλλά από πλήθος συντοπιτών μας οι οποίοι αποτελούν μέλη των Συλλόγων της.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό της, μετά από σύγκλιση Συνελεύσεων. Στην περίπτωση της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού, συγκλήθηκαν τρείς Συνελεύσεις στο τελευταίο διάστημα, στις οποίες συμμετείχαν 45 Σύλλογοι που εδρεύουν στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης και λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση η οποία ανακοινώθηκε γραπτώς στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στην Τ.Ι.Ε.Δ.Α. και τα Μ.Μ.Ε.
Η απόφαση αυτή εμμένει.
Η Ε.ΠΟ.Φ.Ε., δηλαδή οι Σύλλογοί της, αγωνίζεται για το καλό των μελών της και των πολιτών, διεκδικώντας πάντα την προώθηση του τοπικού πολιτισμού και προϊόντος, καθώς και τη διοργάνωση οικονομικά προσιτών εκδηλώσεων στο κοινό.
Θέλουμε όσα λέγονται να έχουν αποδείξεις.
Τα γραπτά μένουν. Για το λόγο αυτό, παραθέτουμε ενδεικτικά τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα μεταξύ πολλών, σχετικά με το σχεδιασμό της Γιορτής, καθώς και τις πάγιες προτάσεις και αιτήματά μας.
Επειδή μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο της 8ης Αυγούστου 2017, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και αφορά τη ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» κατόπιν πρόσκλησης του κ. Δημάρχου. Στη σύσκεψη συμμετέχουν: Δήμος Αλεξανδρούπολης, ΤΙΕΔΑ, Επιμελητήριο Έβρου, Σωματείο Καφέ-Εστίασης Αλεξ/πολης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Έβρου, Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης, ΕΠΟΦΕ κ.α.
Στη σύσκεψη μετά το 2:23' ο κ. Δήμαρχος προτείνει τη διοργάνωση όλης της "Γιορτής Κρασιού 2018" από την ΕΠΟΦΕ και σε περίπτωση που αδυνατεί, θα την αναθέσει σε επαγγελματίες (ιδιώτες).
Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο για τη Γιορτή Κρασιού.
Για το μόνο που μπορεί κάποιος να μας «κατηγορήσει» είναι, η ξεκάθαρη θέση μας χρόνια τώρα και η επιμονή μας στο τι σημαίνει πολιτισμός, ήθος και παράδοση.

Το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
ΕΠΟΦΕ-2_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (Πρακτικό Συνέλευσης Συλλόγων για την αναβίωση της Γιορτής)_2.2013
ΕΠΟΦΕ-3_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (αίτημα προς ΠΑΜΘ για συμμετοχή στη συνδιοργάνωση της γιορτής)_4.2013
ΕΠΟΦΕ-4_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (αίτημα προς ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για συμμετοχή στη συνδιοργάνωση της γιορτής)_4.2013
ΕΠΟΦΕ-5_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (έγγραφο 1 προς συλλόγους για απολογισμό της γιορτής)_9.2013
ΕΠΟΦΕ-6_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (έγγραφο 2 προς συλλόγους για προτάσεις για τη γιορτή)_10.2013
ΕΠΟΦΕ-7_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ (αίτημα - πρόταση της ΕΠΟΦΕ προς ΤΙΕΔΑ)_3.2015
ΕΠΟΦΕ-8_ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ_(έγγραφο + αίτημα προτάσεων προς ΤΙΕΔΑ)_6.2016
ΕΠΟΦΕ-9_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ''ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2018''_6.2018

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ:
«ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΕΠΟΦΕ Ή ΙΔΙΩΤΕΣ» https://youtu.be/sCPmhDAt6Pw





Δεν υπάρχουν σχόλια: