Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ερώτηση της Ν. Γκαρά για τις καθυστερήσεις στην έκδοση και στην απόδοση των συντάξεων χηρείας.


Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 57 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  κατέθεσε χθες στη Βουλή η Νατάσα Γκαρά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με θέμα τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί τελευταία κατά την έκδοση και την απόδοση των συντάξεων χηρείας στους δικαιούχους.
Η Βουλευτής, αναγνωρίζοντας πως η μερίδα των πολιτών, που δικαιούνται σύνταξης λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζει μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος,



καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα, επισημαίνει το ζήτημα στα αρμόδια υπουργεία και θέτει τα ερωτήματα για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν, ώστε να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε κωλύματα.
Ακριβώς επειδή καθ' όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται ένας συνεχής αγώνας ώστε να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων αυτής της χώρας, και ακριβώς επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, λόγω της καθολικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η κα. Γκαρά προσπαθεί μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων, στην διευκόλυνση  αυτής της ευάλωτης μερίδας του πληθυσμού μας.
 Δεδομένου ότι έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για τις συντάξεις χηρείας, αναμένεται στο άμεσο μέλλον να διευθετηθεί το ζήτημα, όπως αρμόζει, και να αποδοθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους χήρους και χήρες, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν ουσιαστικά  ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: