Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Οι Γονείς μαθητών της ΑΜΘ ζητούν να μην νομιμοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών


 «Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα!
Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ' όχι ελεφτερία!»
Κ. Βάρναλης
Με αφορμή το νομοσχέδιο σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της “φαρμακευτικής κάνναβης” που ψηφίστηκε (1/3/2018) με ευρεία πλειοψηφία και κυρίως το 1ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Κάνναβης στην Ξάνθη που πραγματοποίησαν διάφοροι φορείς  νεολαίας (ορισμένοι



 πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), με το οποίο στοχεύουν όπως αναφέρουν: "....... να προχωρήσει άμεσα η νομιμοποίηση της κάνναβης και να αφήσουμε πίσω αυτό το αποτυχημένο και αναχρονιστικό μοντέλο απαγορεύσεων", η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ, δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης οποιασδήποτε μορφής εξαρτησιογόνας ουσίας.
Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί
ουσιαστικά προωθεί την προσπάθεια που γίνεται ώστε κλιμακωτά να νομιμοποιηθεί και στη συνείδηση, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αλλά  και στην κοινωνία γενικότερα η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών,
θέλει να συμβάλλει  στην «αθώωση» ενός  ναρκωτικού και κυρίως να διαμορφώσει μεγαλύτερη ανοχή στη χρήση του, ακόμα από τις  μαθητικές ηλικίες. Δεν είναι τυχαίο ότι  στοιχεία στη χώρα μας δείχνουν τριπλασιασμό της χρήσης κάνναβης στο μαθητικό πληθυσμό. Στην Ελλάδα η χρήση ουσιών στο μαθητικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο 9% των μαθητών όταν στην ΕΕ είναι 22% και στις ΗΠΑ 36%, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η χρήση του.
δεν λαμβάνει υπόψι της , ότι από  καμιά επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδειχθεί η κάνναβη ως φάρμακο πρώτης επιλογής για κάποια ασθένεια και αντίστοιχες επιφυλάξεις για τη φαρμακευτική της αξία αναφέρουν τόσο η Ετήσια Έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά (Μάρτης 2018), όσο και η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής που υποστηρίζει τη ρητή απαγόρευση χρήσης κάνναβης για οποιοδήποτε λόγο πριν τα 21 έτη. 
αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χρήσης , σαν ένα ζήτημα καθαρά αποδοχής , αποσυνδέοντάς το από τις ευρύτερες κοινωνικές , πολιτικές , οικονομικές συνθήκες που το γεννούν και το αναπαράγουν καθώς και τις συνέπειές του .
ΚΑΛΟΥΜΕ τους γονείς και τους μαθητές
να απορρίψουν τη διαχείριση της τοξικομανίας και τις θεωρίες περί νομιμοποίησης, περιορισμού της βλάβης, υποκατάστατων, διαχωρισμού “ μαλακών και σκληρών” ναρκωτικών, φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης κλπ.
Να σταθούν απέναντι σε κάθε αντίληψη και θεωρία που προωθεί τη «ναρκοκολτούρα»
Να αγωνιστούν ενάντια στη νομιμοποίηση οποιασδήποτε εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, έχοντας υπόψι ότι ο αγώνας αυτός συνδέεται άμεσα με την πάλη για τα δικαιώματα της νέας γενιάς στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ειρήνη, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.
ΓΙΑ ΤΟ Δ Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ  ΝΙΚΗ                                                   ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: