Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε ο «Καστρινός Περίπατος» στο Κάστρο του Διδυμοτείχου


Την Τετάρτη 16 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2018 του Δήμου Διδυμοτείχου, ¨Καστρινός Περίπατος¨ στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, με διοργανωτές τους Καστροπολίτες.
Πλήθος κόσμου έλαβε μέρος, και περιηγήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου, στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού του Διδυμοτείχου.
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ¨ταξιδέψουν¨ σε μια πορεία χιλιετιών, ανάμεσα σε άγνωστα για πολλούς μνημεία,



ναούς, θρύλους, ιστορικά γεγονότα, μεγάλες προσωπικότητες και βεβαίως στο φυσικό κάλλος του Κάστρου.
Συνοδοιπόρους στον περίπατό μας, είχαμε τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Διδυμοτείχου, οι οποίοι ήταν σε θέση να προσφέρουν άμεσα βοήθεια σε τυχόν ατύχημα, πράγμα που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.
Επίσης στην παρέα μας εντάχθηκε και ο νεαρός ερασιτέχνης φωτογράφος Βασίλης Τσιακάλης, ο οποίος κάλυψε τον περίπατο μας με πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Ευχαριστούμε το Ευγενίδειο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Διδυμοτείχου για την υποστήριξη της συγκεκριμένης δράσης μας, καθώς επίσης και όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στον ¨Καστρινό μας Περίπατο¨ και μας εμπιστεύθηκαν για να τους ενημερώσουμε σχετικά με την πλούσια ιστορία του τόπου μας.
Οι Δράσεις εντός του Κάστρου συνεχίζονται και την επόμενη βδομάδα, όπου ο Σύλλογος μας μετέχει στις Βυζαντινές Γιορτές Κάστρου Διδυμοτείχου (Καλέ Πανηγύρι 2018). Από 24 έως 28 Μαΐου, θα υποδεχθούμε στην Καστροπολιτεία μας, μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με περιηγήσεις, διάφορες παραδοσιακές ενασχολήσεις (αγγειοπλαστική, θέατρο σκιών, παρασκευή ζυμαρικών στον παραδοσιακό φούρνο του κάστρου), φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου
"Καστροπολίτες - Γνώση και Δράση"


Δεν υπάρχουν σχόλια: