Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Σαμοθράκη: οργανωμένη χασισοφυτεία, περιφραγμένη και με σύρμα….


Στον εντοπισμό και την κατάσχεση επτά δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης προέβησαν τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, στελέχη των Γραφείων Ασφάλειας των Λιμενικών Αρχών Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή χειριστή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσηςναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, εντόπισαν σε δασική έκταση στις Άνω Καρυώτες ν. Σαμοθράκης, μία οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, περίφρακτη με σύρμα.
Η ανωτέρω φυτεία, έκτασης περίπου οχτώ τετραγωνικών μέτρων (08m2), περιείχε επτά (07) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης με ύψος από δώδεκα έως και είκοσι τρία εκατοστά του μέτρου (12-23cm).
Ειδικότερα, τα εν λόγω δενδρύλλια ποτίζονταν με νερό προερχόμενο από πηγή, αντλούμενο με λάστιχο ποτίσματος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100από τη φυτεία και κατέληγε σε αυλάκια των δενδρυλλίων για συνεχόμενο και αυτόματο πότισμα με φυσική ροή.
Από Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: