Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου: Κάλεσμα στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018


ΤΕΤΑΡΤΗ 30 Μαΐου 2018
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
«Πανεθνική Ημέρα Δράσης ενάντια σε Λιτότητα - Ανεργία - Υπερφορολόγηση»
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Οι αντιπροσωπευτικοί φορείς της κοινωνίας των πολιτών που συγκροτούν την Κοινωνική Συμμαχία:



ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ
αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποφάσισαν να ορίσουν την 30η Μαΐου ως Ημέρα Πανεθνικής Δράσης ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση. Τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Γενική Απεργία με κεντρικό σύνθημα:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της 30ης Μαΐου διεκδικώντας:
Αυξήσεις στους μισθούς μας, έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%. Εξάλειψη της δημευτικού χαρα­κτήρα εισφορολόγησης.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και των ειδικών φόρων στα καύσιμα. Λέμε όχι στη φοροληστεία.
Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία - αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης. Όχι στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την κατάργηση των οργανικών θέσεων, την υποχρεωτική κινητικότητα των κρατικών (πλέον) υπαλλήλων, τις απολύσεις, την κατάργηση επί της ουσίας της μονιμότητας στο δημόσιο, την καθιέρωση των συμβασιούχων υπαλλήλων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ανάθεση σε ιδιώτες δημόσιων υπηρεσιών. Η αξιολόγηση δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, αλλά να συντελεί στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια που θα οδηγούν σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, την αναβάθμιση των υποδομών, με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών, Των Εφοριών και των Τελωνείων, των Δικαστηρίων κλπ. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων των μνημονιακών οργανογραμμάτων, η οποία τώρα δεν υπερβαίνει το 70%.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, αλλά και περιουσιακών στοιχείων όταν αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εδώ και τώρα.
Έχουν σκοπό να πάρουν κι άλλα μέτρα, αν τους αφήσουμε.
Μην τους αφήσουμε να μας εξαθλιώσουν άλλο.
Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε.
Ήρθε η ώρα να τους κάνουμε να φοβηθούν.
Μόνο ο μαζικός αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους.
Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας οι υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στον αγώνα αυτό απέναντι σ’ αυτή την πολιτική φτωχοποίησης των Ελλήνων πολιτών είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους επαγγελματικούς – παραγωγικούς – επιστημονικούς – κοινωνικούς - πολιτιστικούς χώρους του νομού μας. Τα μέτρα των 8 χρόνων μνημονίων μας ενώνουν γιατί μας πλήττουν όλες και όλους.
Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε από κοινού και με άλλους φορείς του νομού μας να συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία για τις 30 Μαΐου διεκδικώντας μια διαφορετική πολιτική. Μία πολιτική ανάπτυξης για όλη τη χώρα και για όλους τους πολίτες της, με κοινωνικό χαρακτήρα, με προστασία των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, με δικαιοσύνη και με προοπτική για κάθε Έλληνα.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.
Κοινωνική συμμαχία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους από κάθε επαγγελματικό χώρο, με όλους τους συνταξιούχους και με όλους τους άνεργους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018
Όλοι μαζί
Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου
Αλεξανδρούπολη: Στις 11:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
Ορεστιάδα: Στις 10:30 στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο.

Συμμετέχουμε στην
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: