Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Σούπερ ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη, που ίσως κρίνει μία ολόκληρη σεζόν. Ο Εθνικός υποδέχεται τον Ηρακλή Χαλκίδας


Σούπερ ντέρμπι που ίσως κρίνει μία ολόκληρη σεζόν για μία από τις δύο ομάδες θα γίνει στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος της Αλεξανδρούπολης όπου ο Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Χαλκίδας με το στόχο της νίκης να είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες. (21η αγωνιστική, 18/3, 19.00, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ιωαννίδης).
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 23 βαθμούς, έναντι 27 βαθμών του Ηρακλή Χαλκίδας. Η ομάδα του Έβρου με



τρίποντο θα πλησιάσει στον πόντο τον Ηρακλή και θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες ακόμα και για είσοδο στην 8αδα. Επι πλέον ελπίζει να δημιουργήσει διαφορά +3 από τον Παναθηναϊκό ώστε να έχει βαθμολογικό πλεονέκτημα σε περίπτωση που οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα πλέι άουτ. Ο Εθνικός μετράει τρεις νίκες στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Παναχαϊκή και Εθνικό Πειραιώς αποδεικνύοντας πως η μεγάλη του δύναμη είναι η έδρα. Την τελευταία αγωνιστική ο Εθνικός ταξιδεύει στη Σύρο για να αναζητήσει και εκεί βαθμούς.
Εάν νικήσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πιθανότατα να παίξει μεγάλο ρόλο και το σκορ διότι θα υπάρξει περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της κανονικής περίοδου. Στον Α΄γύρο ο Ηρακλής Χαλκίδας νίκησε με 3-1 σετ και πόντους 102-87.
Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Με εξαίρεση τον Χριστόφα που δίνει αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει το διάστρεμμα στο πόδι είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Δε ασχολούμαστε με τον αντίπαλο μας. Σίγουρα η παρουσία του Μότα θα είναι σημαντική. Είμαστε προετοιμασμένοι, ήρεμοι και έτοιμοι ψυχολογικά για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι κομβικός αγώνας και αν πάρουμε το τρίποντο θα μιλήσουμε με άλλα δεδομένα».
Τελικός πλέι οφ είναι για τον Ηρακλή Χαλκίδας. Η ομάδα της Εύβοιας έχει το πλεονέκτημα στην τετραπλή ισοβαθμία που υπάρχει στην 6η θέση και με τρίποντο ουσιαστικά κλειδώνει την 8αδα έχοντας μάλιστα τελευταία αγωνιστική τη Νίκη Αιγινίου στην έδρα της. Ο Ηρακλής έχει αρνητικό σερί στον Β΄γύρο με έξι σερί ήττες στο πρωτάθλημα και αν προστεθούν οι ήττες σε κύπελλο και Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς είναι οκτώ ήττες. Επομένως εκτός από τη συγκομιδή βαθμών η νίκη επιβάλλεται και για να αλλάξει η ψυχολογία. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: