Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Προτάσεις δώρων: Θωμάς Ταμβάκος - ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΦΙΛΙΣΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Εκδόσεις Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης

Έχει γίνει παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή να προτείνουμε από τούτη δω την κόγχη του ιστότοπου κάποια ηχογραφήματα, αλλά και κάποια βιβλία που εστιάζουν στη μουσική. Η παράδοση επιτάσσει τούτες τις γιορτινές μέρες να ανταλλάσσουμε ευχές και δώρα. Ας μην την καταργήσουμε και αυτή. Τα ηχογραφήματα και τα βιβλία αποτελούν βέλτιστες επιλογές, γιατί η απόλαυση που προσφέρουν διαρκεί μιαν ολόκληρη ζωή. Ίσως οι προτάσεις μας σας δώσουν κάποιες ιδέες και διευκολύνουν τις αναζητήσεις σας. Πρόσφατες ή σχεδόν πρόσφατες όλες οι εκδόσεις – κυκλοφόρησαν από το τέλος του 2016, έως λίγο πριν το τέλος του 2017, το 2017 οι περισσότερες. Κάθε μια τους διαθέτει το ξεχωριστό, που την καθιστά διαχρονική. Και είναι όλες, βεβαίως, αμέσως ή εμμέσως, ελληνικού ενδιαφέροντος.



Μεταξύ αυτών:

Θωμάς Ταμβάκος - ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΦΙΛΙΣΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Εκδόσεις Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης, σελ. 122 [2017]   Γιατί αποτελεί την πλέον πρωτότυπη συμβολή στα 100 χρόνια από την εκδημία του σπουδαίου μουσουργού – συνέθεσε, εκτός άλλων, και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Αποτελεί υπόδειγμα έρευνας και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της. Ακαταπόνητος ο δημιουργός του πονήματος Θωμάς Ταμβάκος παρέχει μαζί με την καταγραφή των ηχογραφημάτων, πολλές σχετικές και άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Προσοχή, όμως: Σαμάρας είναι το όνομα και όχι Σαμαράς. Αξιέπαινη τέλος είναι η Μουσική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης που εξέδωσε το εξαιρετικό αυτό έργο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: