Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελία – Πρόσκληση από τον Σύλλογο Γυναικών Αλεξανδρούπολης

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, μέλος της ΟΓΕ, καταγγέλλει την προκλητική και βρώμικη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περάσει στα μουλωχτά, με τροπολογία που κατέθεσε έκτακτα σε άσχετο νομοσχέδιο, το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για τον HELLAS SAT. Ωστόσο μετά τις άμεσες αντιδράσεις, η κυβέρνηση


εμφανίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, να αναδιπλώνεται μέσω «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα ...για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο!
Η κυβέρνηση, θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (γνωστού ως ΣΕΒ) και των άλλων ενώσεων του κεφαλαίου για «αυστηροποίηση» του πλαισίου κήρυξης των απεργιών επιχειρεί να βάλει τα θεμέλια για τον περιορισμό και τη σταδιακή κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Οφείλουμε να σκεφτούμε, γιατί άραγε περιορίζουν το δικαίωμά μας στην απεργία, αφού όλο τον καιρό πιπιλίζουν τα μυαλά των εργαζομένων ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι αναποτελεσματικές; Να σκεφτούμε, τι άραγε τους ενοχλεί, αφού όπως λένε τα ποσοστά συμμετοχής στις απεργίες είναι μικρά και δεν ακολουθούν οι εργαζόμενοι;
Να σκεφτούμε και να δούμε ξεκάθαρα αυτό που διακυβεύεται, αυτό που τους φοβίζει…
Ότι κυβέρνηση, κράτος και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους σήμερα, γιατί ξέρουν ότι αύριο θα θερίσουν θύελλες. Ξέρουν ότι πρέπει να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα για να "φιμώσουν" τους εργαζόμενους που διεκδικούν, τους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται σε μίζερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους που δεν κλείνουν τα μάτια σ’ αυτό που συμβαίνει δίπλα τους.
Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε
με μεγάλες θυσίες και αιματηρούς αγώνες της εργατικής τάξης.
Να δοθεί μαζική απάντηση, το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο.
Είναι κάτι που το οφείλουμε στους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που θυσιάστηκαν,                       είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.
Καλούμε τις γυναίκες να αντιδράσουμε άμεσα και μαζικά με τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σήμερα Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 7.00μμ μπροστά στο Δημαρχείο.

Αλεξανδρούπολη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια: