Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για την «BLACK FRIDAY» από τους εμποροϋπάλληλους Αλεξανδρούπολης Φερών Σουφλίου

Σε συνέχεια των θεσμών της λευκής νύχτας, του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, βλέπουμε πως επεκτείνεται πια και ο θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής», τον οποίο εγκαινίασαν και στη χώρα μας οι μεγάλες αλυσίδες στο χώρο του εμπορίου, φέτος και με τις “ευλογίες” των εμπορικών συλλόγων.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κάποιο ζήτημα με τις προσφορές, αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το



γεγονός ότι αυτές οι «χαμηλές» τιμές δείχνουν το περιθώριο κέρδους που έχουν αυτές οι αλυσίδες όλη την υπόλοιπη χρονιά, πόσο μας κλέβουν δηλαδή όλο τον χρόνο. Παράλληλα, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι αυτές οι χαμηλές «για λίγες ώρες» τιμές προκύπτουν από τους ακόμα πιο χαμηλούς «για όλο το χρόνο» μισθούς των συναδέλφων εμποροϋπαλλήλων, των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, κτλ.
Θα μπορούσε κανείς να το παραλληλίσει με το κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αυτές τις μέρες. Από τη μια, μας αδειάζει τις τσέπες όλη τη χρονιά και από την άλλη, μας δίνει κανένα ψίχουλο, με το σταγονόμετρο και αυτό μια φορά το χρόνο. Κανείς μας να μην συμβιβαστεί με αυτή τη κοροϊδία.
Πέρυσι, το σωματείο μας προειδοποιούσε ότι επρόκειτο να αυξηθεί η εντατικοποίηση των εργαζομένων αυτές τις μέρες και ήδη έχουν αρχίσει οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να πηγαίνουν νωρίτερα στη δουλειά, σε ευέλικτα ωράρια ώστε να εξυπηρετούν τις ώρες αιχμής κοκ. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, διαπιστώνουμε όλοι πως η επιθετικότητα των αφεντικών δεν έχει σταματημό, αν δεν υψώσουμε τον δικό μας φραγμό.
Οργάνωση – αγώνας – αντεπίθεση, κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για φτηνά προϊόντα όλο το χρόνο και δουλειά με δικαιώματα.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Κλάδης Διονύσης                                                     Χιώνης Γιάννης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004 Τηλ. 6973777647, email: somatioalexpolis@gmail.com
Αλεξανδρούπολη 22/11/2017



Δεν υπάρχουν σχόλια: