Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Με πολλά ρεκόρ το RUN GREECE Αλεξ/πολης (εικόνες)

Για μία ακόμη φορά η Αλεξανδρούπολη στάθηκε αντάξια των προσδοκιών και κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς χιλιάδων δρομέων όλων των ηλικιών και προορισμός για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των γειτονικών χωρών.
Το 4ο Run Greece της Αλεξ/πολης, και 5ο της φετινής σειράς RG διεξήχθη την Κυριακή με επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3500 δρομέων, όλων των ηλικιών. 



Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να τρέξουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και να τερματίσουν στο σημείο αναφοράς αυτής, τον Φάρο, στα 5 και 10χλμ, στον παιδικό αγώνα των 800μ, όπως και στον αγώνα ΑΜΕΑ 400μ.
Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια έτρεξαν ομαδικά, όπως πολύ μεγάλη ήταν η ομαδική συμμετοχή δρομέων των χορηγών, ERGO Ασφαλιστικής, novonordisk κατά του διαβήτη, αλλά και των γυμναστήριο ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ, ΝΟΑ, Στίβου ΜΓΣ Εθνικού και φροντιστηρίου Χαντζή.
Αγωνιστικά, την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. των ανδρών κατέκτησε όπως και πέρυσι ο Μάρκος Γκούρλιας του ΜΓΣ Εθνικού, καταρίποντας το δικό του ρεκόρ. Συγκεκριμένα στον περσινό αγώνα τερμάτισε με 33:42, ενώ φέτος έκοψε πρώτος το νήμα με 33:19, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στα 10χλμ. ανδρών στο Run Greece Αλεξανδρούπολης.  Δεύτερος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος από την δρομική ομάδα των Λύκων με 35:53 και τρίτος ο Δημήτρης Τζεφαλής του ΣΚΑ Δράμας με 36:25.
Στα 10χλμ. στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Σόνια Τσεκίνη του συλλόγου Άργος Ορεστικό με χρόνο 38:02 που επίσης αποτελεί ρεκόρ διαδρομής για τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε η Γεωργία Δημητριάδου του Stoikos Running Team με 40:41 στην 2η θέση και η Μιλένα Βέλκοβα από τη Βουλγαρία με 43:28 στην 3η θέση.
Στα 5χλμ. των ανδρών την 1η θέση κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Τσιτάκ Σαλί του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης με 17:46 (πέρυσι είχε κάνει 17:45). Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Απόστολος Γκάτζιος (νικητής του 1ου αγώνα το 2014) της δρομικής ομάδας των Λύκων με 18:13 και το χάλκινο ο Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου επίσης του ΜΓΣ Εθνικού με 18:14.
Στις γυναίκες την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ερμιόνη Χασκή του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, την 2η η Φωτεινή Σκαρλάτου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης και την 3η η Βασιλική Φωκά.
Όπως πάντα σημαντικό σημείο του αγώνα, ήταν η απονομή της επιταγής των 2.000 ευρώ από τον μεγάλο χορηγό του Run Greece τη WIND, στον ΑΣ ΑμεΑ «Κότινος».
Να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν στα 5χλμ οι ΑΜΕΑ πρωταθλητές Δημήτρης Καρυπίδης με καροτσάκι και ο Στέλιος Μαλακόπουλος με τεχνητά μέλη, ενώ στον παιδικό αγώνα συνόδευσαν τα παιδιά ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Γκατζιούδης και η Αθανασία Ευστρατιαδου, πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Ο 82χρονος Αθανάσιος Γιαλαματζής ήταν ο γηραιότερος συμμετέχοντας των αγώνων.
Ο Αγώνας της Αλεξανδρούπολης διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την Αντιπεριφέρεια Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης (με τις αντιδημαρχίες καθαριότητας, τεχνικών, αθλητισμού) που βοήθησαν τόσο οικονομικά, όσο και με τις υπηρεσίες τους.  
Απαραίτητες όπως πάντα οι δυνάμεις της Τροχαίας Αλεξ/πολης, που ¨καθάρισε" τους δρόμους και παρείχε την απαιτούμενη ασφάλεια, της 12ης Μεραρχίας που ενίσχυσε την διοικητική μέριμνα, όπως και του συνδέσμου κριτών στίβου Θράκης.
Τους γιατρούς του αγώνα, υποστήριξε το ΕΚΑΒ, το στρατιωτικό αλλά και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξ/πολης, όπως και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Σημαντική η βοήθεια της ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΣΕ, του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμεναρχείου, όπως και της Μεταφορικής Μυτιληνού, των γερανών Καραγιωργάκη και του ξενοδοχείου Alexander.
Πολλές οι εθελοντικές ομάδες που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τον αγώνα, όπως και οι ελεύθεροι εθελοντές, που με την βοήθεια τους, μεγιστοποιήθηκε η ασφάλεια και η μέριμνα. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι ποδηλάτες του Εθνικού και της ομάδας Bike της Αλεξ/πολης, τα κορίτσια των Αμαζόνων Μαίστρου, αλλά και εθελοντές από Λύκεια της πόλης, έδωσαν βροντερό παρών.
Τέλος τα χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Μαίστρου, αλλά και της Afroditis Kangoo Jumbs, έδωσαν ρυθμό, ενώ ο Γιώργος Μητσικώστας, που συμμετείχε στα 5χλμ, με τις μιμήσεις του, πριν την εκκίνηση, εκτόξευσε την διάθεση των δρομέων και των φιλάθλων.
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία αυτού του τεράστιου γεγονότος για την περιοχή.
Ο φετινός αγώνας έχει όμως και συνέχεια για 20 δρομείς (10 άνδρες-10 γυναίκες), τους πρώτους από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των 5χλμ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον Τελικό μεταξύ των 7 πόλεων του Run Greece, την μέρα του Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου, με όλα τα έξοδα χορηγία της ERGO Ασφαλιστικής. Οι 140 λοιπόν αθλητές θα αγωνισθούν στα 3χλμ, με τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο και η νικήτρια πόλη στην βαθμολογία θα επιλέξει ένα κοινωνικό φορέα για να διαθέσει την χορηγία της WIND.
Το 4ο RG Αλεξ/πολης ανήκει πια στην ιστορία. Το 5ο RG δίνει ραντεβού για τις 23 Σεπτεμβίου 2017.











Δεν υπάρχουν σχόλια: