Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Αλεξανδρούπολη: Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ η κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σχολεία

Μετά την άμεση αντίδραση της γειτονιάς της οδού Οψικίου , πολλών συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών φορέων στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία του κέντρου της Αλεξανδρούπολης , το θέμα συζητήθηκε στο Δημ. Συμβούλιο παρουσία πλήθους κατοίκων, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ χαιρετίζει την κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων για ένα θέμα που σχετίζεται με την



προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Η δράση αυτή που απαιτεί σταθερότητα, υπομονή και επιμονή είναι και ο μόνος τρόπος για να ξηλωθεί η συγκεκριμένη κεραία.
Στην τοποθέτησή της η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αναφέρθηκε στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση κεραιών κινητής, ένα πλαίσιο φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων , οι οποίοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τοποθετούν κεραίες όπου τους βολεύει εκθέτοντας τους κατοίκους σε υπέρμετρη ακτινοβολία. Επίσης έγινε αναφορά στην πρόσφατη ( Απρίλιος 2017) συζήτηση στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα «Εξέταση του πλαισίου εγκατάστασης κεραιοσυστημάτων» όπου αυτό που κυριάρχησε στα όσα αναφέρθηκαν από την πλευρά ειδικών και εκπροσώπων της κυβέρνησης ήταν η πλήρης κάλυψη της δράσης των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και κεραιοσυστημάτων, σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά :
Να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ η κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από γυμνάσια, λύκεια, δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικό σταθμό, γηροκομείο.
Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσε ο Δήμος για την τοποθέτηση , να αναλάβει την νομική εκπροσώπηση και στήριξη των κατοίκων και φορέων.
Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία
● Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία.

Αλεξανδρούπολη 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια: