Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Οι κάτοικοι του Έβρου δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία! Απαιτούν την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου! (βίντεο)

Για την ανάγκη να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στην αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Βορείου και Κεντρικού Έβρου μίλησε χθες (02/08) στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τη Συζήτηση για το Νομοσχέδιο για την Υγεία.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε ότι:
Η Κυβέρνηση με διαδικασίες fast track φέρνει προς ψήφιση ένα Νομοσχέδιο για την Υγεία στο οποίο κυριαρχεί το άρωμα του κομματικού κράτους



Τίθενται στο περιθώριο οι ιδιωτικοί γιατροί, που οδηγούνται στην εξαθλίωση και στη φυγή από τη χώρα.
Με τις καινούργιες δημόσιες δομές που προβλέπονται στο Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση επενδύει σε ένα παρωχημένο κρατικίστικο μοντέλο που έχει αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν.
Το Υπουργείο Υγείας έχει δείξει χαρακτηριστική αδιαφορία, στα όρια της προσβολής για τους κατοίκους του Έβρου, σχετικά με την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου
Ο Υπουργός Υγείας απέφυγε τρεις φορές να έρθει στη Βουλή για τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης για το Νοσοκομείο και δεν έδειξε να συγκινείται από τις αντιδράσεις απλών πολιτών.
Οι κάτοικοι του Βορείου και Κεντρικού Έβρου αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα προβλήματα υγείας.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Έβρου μετείχαν στο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Διδ/χου που έγινε στις 18 Μαρτίου και είχαν υπογράψει το ψήφισμα για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου. Που είναι τώρα να πουν την άποψή τους; Να ανέβουν στο Βήμα της Βουλής να διατυπώσουν ανοιχτά τις θέσεις τους και να μην κρύβονται.
Μέσα στις τόσες τροπολογίες που φέρνετε σε άσχετα νομοσχέδια φέρτε και την τροπολογία για την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου. Αποτελεί εθνικό χρέος και εθνικό καθήκον σας να το πράξετε…
Προτείνει στους άλλους τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Έβρου να καταθέσουν κοινή τροπολογία για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να την κάνει αποδεκτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: