Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Άμεση κι επιτακτική η ενίσχυση των πληγέντων αγροτών του Έβρου!!!

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του Έβρου, μετά από τις πρόσφατες θεομηνίες.
Όπως τονίζεται στην Ερώτηση, οι πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις αλλά κυρίως η χαλαζόπτωση έπληξαν για τρίτη φορά καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Νομού, φέρνοντας τους αγρότες, που επένδυσαν κεφάλαιο, εργασία κι ελπίδες στις καλλιέργειές τους, αντιμέτωπους με μια νέα καταστροφή!
Δυστυχώς και στο παρελθόν οι αγρότες έχουν έρθειαντιμέτωποι με τα αργά αντανακλαστικά των διαδικασιών αποζημιώσης, κάτι που είχε προκαλέσει πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όπως της υπ’ αρίθμ. 6044/09.06.2016 Ερώτησης (βλ.εδώ), προς τον Υπουργό, αλλά και της υπ.αρίθμ 1243/16.11.2016  Ερώτησης (βλ.εδώ), που αφορούσε και πάλι στις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων.
Στην Γραπτή Ερώτηση καλείται ο Υπουργός να απαντήσει υπεύθυνα για την έγκαιρη διενέργεια των εκτιμήσεων, την συντομότερη δυνατή καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και την καταβολή του συνόλου της συνδεδεμένης ενίσχυσης με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: