Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Νεαρός αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αγωνίστηκε με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του σκάκι Garry Kasparov.


Επάξια εκπροσώπησε την Περιφέρεια μας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και  Σερρών, ο αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και πρωταθλητής στην κατηγορία του τόσο σε επίπεδο Νομού Έβρου τα τελευταία τρία έτη, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας τα τελευταία δύο έτη αντίστοιχα, στην κατηγορία του Α12  ο νεαρός Βαλέριος Νάσσος.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 24 Ιουνίου στην Αθήνα, ο σιμουλτανέ αγώνας μεταξύ του διεθνούς φήμη σκακιστή και καταξιωμένου Παγκοσμίως  στον



χώρο Garry Kasparov, μαζί με τους συνολικά 15 πρωταθλητές των αντίστοιχων Περιφερειών της Χώρας σε ένα μοναδικό αγώνα, με μία ξεχωριστή σημασία και εμπειρία για τους αθλητές των ισάριθμων Περιφερειών της Χώρας!
Ο αγώνα διεξήχθη στον Πολιτιστικό χώρο «Λαβύρινθος» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως Χορηγού των αγώνων, στα πλαίσια της πολιτιστικής εβδομάδος καθώς και των αθλητικών εκδηλώσεων που στηρίζει ενεργά τα τελευταία έτη το Ίδρυμα. Ο νεαρός αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο σκάκι,  είχε την μοναδική εμπειρία να συμμετέχει στον αγώνα, ο οποίος διήρκησε τρεις ώρες και η διάρκεια του ήταν από τις 19:00 έως τις 22:00.
Ως γνωστό το σκάκι αποτελεί ένα σημαντικό άθλημα και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα ζωντανό θρύλο στον χώρο του σκάκι τον Garry Kasparov, γίνεται κατανοητό ότι την μοναδική αυτή εμπειρία θα επιθυμούσαν πολλοί νέοι να την έχουν.
Καθώς πρόκειται για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή σε ηλικία 22 ετών, ο οποίος διατήρησε τον τίτλο για περίπου είκοσι χρόνια, όπως και την πρώτη θέση στο σύστημα αξιολόγησης ΕΛΟ για το ίδιο διάστημα. Ο Garry Kasparov υπήρξε νικητής σε οκτώ Ολυμπιάδες σκακιού, και έχει τιμηθεί με το σκακιστικό Όσκαρ. Αποχώρησε από το επαγγελματικό σκάκι το έτος 2005, ύστερα από τριάντα χρόνια συνεχούς σκακιστικής παρουσίας, και σήμερα πρόκειται για τον πιο ολοκληρωμένο παγκοσμίως σκακιστή σε ώριμη ηλικία της ζωής του, όπου γίνεται αντιληπτό ότι η ζωή του είναι συνυφασμένη με το σκάκι.
Σε σχετική επικοινωνία – συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε με τον νεαρό πρωταθλητή στο σκάκι, μεταξύ άλλων απάντησε χαρακτηριστικά στην ερώτηση μας, για το που θα αφιέρωνε την σημαντική του αυτή διάκριση δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «Την διάκριση αυτή την αφιερώνω σε όλο το Διδακτικό προσωπικό των Δασκάλων μου και στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Χηλής όπου φοίτησα, ανταποδίδοντας την ύψιστη τιμή που μου έκανε το Σχολείο να με τιμήσει με την Σημαία στην θέση του σημαιοφόρου κατά την εθνική εορτή της Πατρίδας μας».
Εμείς μεταξύ άλλων να ευχηθούμε στον νεαρό διακριθέντα αθλητή της Περιφέρειας μας πάντα νίκες και διακρίσεις, όπως επίσης και στους Φερέλπιδες νέους του Συλλόγου Εθνικού Αλεξανδρούπολης όπου αυτές τις ημέρες δίνουν αγώνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής που πραγματοποιείται στο Ρίο της Πάτρας καλή επιτυχία.
Αναλυτικά στις δέκα συνολικά σκακιέρες της ομάδος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αγωνίζονται οι εξής :
1.         Nikolov Momchil
2.         Μαρκίδης  Κωνσταντίνος
3.         Dimitrov Atanas
4.         Αντώνογλου Χρήστος
5.         Galunova Tsveta
6.         Λιάπη Ειρήνη
7.         Αϊβαζιάν Ελπίδα
8.         Νάσσος  Κωνσταντίνος
9.         Μπλίτσας  Ορέστης
10.       Νάσσος  Βαλέριος 


Δεν υπάρχουν σχόλια: