Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Αν. Δημοσχάκης: «Απαιτούνται περαιτέρω εξηγήσεις από τον ΥΠΕΘΑ κ. Π. Καμμένο για την πτήση με το στρατιωτικό ελικόπτερο»

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σε συνέχεια της προηγούμενης της 22ης Ιουνίου (αριθμός Πρωτοκόλλου 6608) για παράβαση κανόνων πτήσεων από τον ΥΠΕΘΑ, κ. Π. Καμμένο,  κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τα νέα



ζητήματα που ανακύπτουν από την πτήση που έκανε ο κ. Καμμένος ως συγκυβερνήτης σε στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey στις 21/06, μεταβαίνοντας στο νησί της Αμοργού.
Συγκεκριμένα, οι δύο Βουλευτές ρωτάνε τον αρμόδιο Υπουργό από ποια Μονάδα επιχείρησε το ελικόπτερο, ποια ήταν η σύνθεση του πληρώματος, καθώς και πόσες φορές έχουν εκτελεστεί πτήσεις Huey με έναν χειριστή.
Επίσης ζητούν να κατατεθούν στο Σώμα αντίγραφο του βιβλίου πτήσεων της Μονάδας από την οποία επιχείρησε το ελικόπτερο, αλλά και σχετικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο ΥΠΕΘΑ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 ώρες πτήσης, όπως υποστήριξε ο ίδιος στη Βουλή.
Αναλυτικά η γραπτή Ερώτηση
«Σε συνέχεια του δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο (www.iefimerida.gr 21/6/2017) και του σχετικού βίντεο όπου απεικονίζεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να μεταβαίνει στη νήσο Αμοργό με στρατιωτικό ελικόπτερο (Ε/Π) τύπου UH-1H Huey καθήμενος στη θέση του συγκυβερνήτη, νέα ζητήματα ανακύπτουν αναφορικά με την εκτέλεση της συγκεκριμένης πτήσης, τα οποία καλείται ξεκάθαρα να απαντήσει ο κ. Καμμένος.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Από ποια μονάδα επιχείρησε το ελικόπτερο;
Ποια ήταν η σύνθεση του πληρώματος;
Πόσες φορές έχουν εκτελεστεί πτήσεις Huey με έναν χειριστή;
Ταυτόχρονα, αιτούμαστε την κατάθεση στο Σώμα:
 Αντιγράφου του βιβλίου πτήσεων της Μονάδας από την οποία επιχείρησε το ελικόπτερο.
Σχετικά στοιχεία, εγγραφές βιβλίου πτήσεων, που να αποδεικνύουν πόσες φορές έχουν εκτελεστεί πτήσεις Huey με έναν χειριστή.
Τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο κ. Καμμένος έχει -κατά τα λεγόμενά του στη Βουλή- πάνω από 2.000 ώρες πτήσης».




Δεν υπάρχουν σχόλια: