Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Οι καθυστερήσεις στο Σημείο Εσόδου των Κήπων θα συνεχιστούν οι δε λύσεις δεν αναμένονται...

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς επίσης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, παραθέτοντας επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων σχετικά με τις ελλείψεις στον Φυτοϋγειονομικό Σταθμό Κήπων του Ν.Έβρου.



Στην επιστολή της Ένωσης περιγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα όπως η απουσία κτηριακών και εργαστηριακών υποδομών, καθώς κι ανυψωτικού μηχανήματος. Οι λύσεις που προτείνονται από την Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων είναι η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ή η παραχώρηση χώρου από την Τελωνειακή Αρχή Κήπου που να πληροί τις προδιαγραφές.
Στην απάντησή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περιγράφει τις υφιστάμενες ελλιπείς συνθήκες διεξαγωγής των φυτοϋγειονομικών ελέγχων στους Κήπους, εξαιτίας εγγενών προβλημάτων εγκατάστασης των υπηρεσιών. Ωστόσο το αίτημα που υποβλήθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας για την αγορά νέου ανυψωτικού μηχανήματος καθώς και πρόσληψης εξειδικευμένου εργάτη-χειριστή τελεί ακόμα υπό εξέταση από το συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν έχει απαντηθεί ούτε η εναλλακτική πρόταση να διατεθεί κονδύλιο προκειμένου να ανατεθεί η εργασία σε ιδιώτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρει στην απάντησή της ότι, στα πλαίσια της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, έχει προγραμματίσει τη σταδιακή προμήθεια των Τελωνιακών αρχών με μέσα δίωξης, όπως επίσης και με τέσσερα αυτοκινούμενα συστήματα X-RAYS. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: