Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Αλεξανδρούπολη: Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΒΡΟΥ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει σε εμάς τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου.  Είναι μέρα ξεκούρασης  που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης. Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες.
Την Κυριακή 16 Ιουλίου δίνουμε δυναμική απάντηση!
Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά ,να μην ανοίξει κανένα κατάστημα!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:00
 Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουμε κοινό εχθρό! Είναι τα μεγάλα μονοπώλια που κυριαρχούν στον κλάδο και έχουν τις κυβερνήσεις να νομοθετούν για λογαριασμό τους.  Η επιδίωξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων να μεγαλώσουν τα  δικά τους μερίδια  αγοράς και κερδών περνά μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων και από  το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Το 4ο μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα και  ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και την  παραπέρα απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
Βασικό επιχείρημα της Κυβέρνησης είναι  ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα συμβάλλει  στην  ανάπτυξη  της οικονομίας, στα έσοδα κυρίως από τον τουρισμό.  Πρόκειται για έσοδα που γεμίζουν τα σεντούκια των πλουσίων ενώ  οι εμποροϋπάλληλοι  δουλεύουμε με άδεια τσέπη,  χωρίς δικαιώματα και τις Κυριακές και οι αυτοαπασχολούμενοι με άδεια ταμεία  βουλιάζουν στα χρέη από τη φορολογία και τις εισφορές.   
 Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του Τουρισμού  μαζί  με την κυβέρνηση πανηγυρίζουν  για τα «ρεκόρ» στις αφίξεις τουριστών, τον τζίρο και τα κέρδη τους , την ίδια ώρα, που  οι εργαζόμενοι  και σε αυτόν τον κλάδο όπως και στο εμπόριο  έχουν γίνει λάστιχο  με ατελείωτα ωράρια ,  ανύπαρκτα ρεπό,   εντατικοποίηση, απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, ατομικές συμβάσεις και «ευέλικτες» μορφές εργασίας. Αυτή είναι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι  των εργαζομένων, των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων.
Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αυξάνονται και η εκμετάλλευσή μας μεγαλώνει.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση . Και είναι δική μας υπόθεση να την αλλάξουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝΠΕΜΠΤΗ 20/07
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 20:00  

τηλ. επικοινωνίας: 6973777




Δεν υπάρχουν σχόλια: