Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

5νθήμερη εκδρομή στην Κύπρο διοργανώνει το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει 5νθήμερη εκδρομή από 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου στην Κύπρο. Αναχώρηση αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη για Λάρνακα. Διαμονή στο ξενοδοχείο Καπετάνιος Οδύσσεια στη Λεμεσό. Κόστος συμμετοχής 500€ με ημιδιατροφή (πρωινό+1 γεύμα). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 14 Ιουλίου.
5νθήμερη εκδρομή στην Κύπρο 29/09-3/10-2017
Πρόγραμμα εκδρομής




1 η  ημέρα:  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Μακεδονία. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για την Λεμεσό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Κύπρο. Θα περιηγηθούμε στα καταπράσινα θέρετρα, θα περάσουμε από τα γραφικά χωριά του Τρόοδους, τις  Πλάτρες, , τον Πεδουλά, τον Πρόδρομο. Φτάνοντας στο χωριό Τρόοδος θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πλατεία και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Κύκκου. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής όπου θα δούμε το εντυπωσιακό τέμπλο. Έπειτα θα καταλήξουμε στο χωριό Κακοπετριά, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ
 Πρωινό και αναχώρηση για τα δυτικά της Κύπρου. Πρώτος σταθμός μας θα είναι ο Πύργος των Ιπποτών στο Κολόσσι.  Κατόπιν θα επισκεφτούμε το  αρχαίο θέατρο Κούριο. Από εκεί κατευθυνόμαστε στην Πέτρα του Ρωμιού. Σύντομη στάση και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό την Πάφο. Εδώ θα επισκεφθούμε τους Τάφους τον Βασιλέων και στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της Κάτω Πάφου όπου θα ξεναγηθούμε στα Ψηφιδωτά  της  Πάφου. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μουσική εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα :  ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας. Κατόπιν θα φτάσουμε στα Φυλακισμένα Μνήματα. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος, θα καταλήξουμε στη Λαϊκή Γειτονιά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια στη Λήδρα και να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Προαιρετική επίσκεψη ατομικά με ταξί στα Κατεχόμενα και στην Κερύνεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  ΛΕΜΕΣΟΣ - ΔΕΡΥΝΕΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρόγευμα θα τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας και θα αναχωρήσουμε για την Αγία Νάπα. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, όπου συνυπάρχουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και θα φτάσουμε στη Δερύνεια καθώς και τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Θα επισκεφτούμε τον προϊστορικό οικισμό νεολιθικής εποχής Χοιροκοιτία. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την Λάρνακα, θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου και το κάστρο της πόλης. Έπειτα θα αναχωρήσουμε  για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.

Κόστος: 500€ (Τιμή δίκλινου δωματίου)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ

Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη - Λάρνακα με επιστροφή, με απ’ ευθείας πτήσεις της Blue Air.
0B 5164 SKGLCA βραδινή πτήση
0B 5163 LCASKG  απογευματινή πτήση
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμου.
1 χειραποσκευή 10 κιλών & 1 αποσκευή 32 κιλών ανά άτομο.
Διαμονή τέσσερις (4) νύχτες στο ξενοδοχείο Καπετάνιος Οδύσσεια στην Λεμεσό.
Πρωινό καθημερινώς σε μπουφέ.
Δείπνο καθημερινώς σε μπουφέ – Ημιδιατροφή.
Εκδρομές, επισκέψεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος.
Μεταφορά από / προς αεροδρόμιο Μακεδονία-Αλεξανδρούπολη.
Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο Λάρνακας - ξενοδοχείο.
Επίσημος ξεναγός (πιστοποιημένος από τον ΚΟΤ).
Ταξιδιωτική ασφάλιση.
Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ

Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ρητά ως προαιρετικό.
Το Ιστορικό Μουσείο έχει το δικαίωμα μικρών τροποποιήσεων του προγράμματος με σκοπό την καλύτερη υλοποίησή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: