Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η ανακοίνωση του Α.Π.Σ.(ώρα 09:00, 14/7/2017) για την πυρκαγιά στη Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/07/2017 και Ω/16:55 στην περιοχή Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης δεν έχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς



Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Λευκάδας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Μαγνησίας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου, στα νησιά Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί, Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος και Ικαρία.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.
Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:
1. Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.
2. Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς αυτή θα καταφθάνει.


Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου1 και Μ. Ασίας
Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233


Δεν υπάρχουν σχόλια: