Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης! Αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει!!

Με Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας επανήλθε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.
Το ζήτημα έχει ήδη τεθεί και με Γραπτή Ερώτηση στις 4/4 αλλά και με Αναφορά στις 02/06, ωστόσο δεν έχει δοθεί καμμιά απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο και φυσικά δεν έχουν δοθεί λύσεις.
Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης λειτουργεί με οριακή



επάρκεια σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ ο χαρακτηρισμός του ως ‘Αγονο Τύπου ‘Α’ δεν έχει προχωρήσει παρόλες τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί, προκειμένου να καταστεί το Κέντρο Υγείας ελκυστικός τόπος εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
Οι δυσμενείς συνθήκες αποτυπώνονται και σε επιστολή του Ιατρικού συλλόγου Έβρου, η οποία επισυνάπτεται, και στην οποία καταγράφονται τα άμεσα αιτήματα που αφορούν στην ορθή στελέχωση του Κέντρου με προσωπικό, στην αύξηση της χρηματοδότησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών, στον χαρακτηρισμό του Κέντρου ως ‘Άγονο Τύπου Α΄’ αλλά και τα σχέδια του υπουργείου για την υλικοτεχνική ενίσχυσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: