Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

"Σκηνικό πολέμου" στην Αλεξανδρούπολη με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Eλένη Παναγιώτου
Η Ελλάδα στο επίκεντρο τη Νατοϊκής άσκησης NOBLE JUMP 2017. Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση ΝΑΤΟ ‘’Noble Jump 2017’ παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους(από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017). 
Σήμερα απο Αλεξανδρούπολη αποχωρήσανε τα Ισπανικά στρατεύματα (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) ενώ τα στρατεύματα της Μεγάλης Βρετανίας (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα)  αποχώρησαν την Τετάρτη και κατευθύνονται προς την περιοχή Σίμπιου στην Ρουμανία όπου και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.
Κατά την διάρκεια της διέλευσης των στρατευμάτων απο την Ελλάδα το Λιμενικό ανέλαβε την ασφάλεια του αεροδρομίου ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις παρείχαν μεταξύ άλλων διαμονή και ελικόπτερο για αεροδιακομιδή εαν απαιτείτο. Επιπλεόν αξίζει να αναφέρουμε οτι τα νοσοκομεία της πόλης ήταν σε ετοιμότητα, όπως και όλα τα Σώματα Ασφαλείας.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση ήταν άριστη.  
Σήμερα θα περάσουν οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ειναι σίγουρο εαν θα διανυκτερεύσουν στο στρατόπεδο. Ειδικότερα, οι μονάδες των ΕΔ της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα), θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: