Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΙΟΥ Ορέστη Τσαταλμπασίδη, μαθητή της Α΄ Λυκείου και τελειόφοιτου σπουδαστή του Ωδείου Φαέθων, βαλκανιονίκη μαθηματικών διαγωνισμών

Ρεσιτάλ βιολιού του Αλεξανδρουπολίτη μαθητή της Α΄ Λυκείου, Ορέστη Τσαταλμπασίδη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου Φαέθων (14ης Μαΐου 121). Ο νεαρός σπουδαστής θα ερμηνεύσει έργα σημαντικών συνθετών, όπως Bach, Mozart, Bruch και Saint-Saëns. Στο πιάνο θα τον συνοδέψει ο Μπάμπης Τσακαλίδης.



Ο Ορέστης Τσαταλμπασίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 2001 και ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί στο Ωδείο Φαέθων σε ηλικία 8 ετών με καθηγητή τον Δημήτρη Μπαχτσεβανίδη. Το 2015 έλαβε το πτυχίο Αρμονίας. Είναι μέλος της ορχήστρας εγχόρδων του Ωδείου Φαέθων με την οποία έχει εμφανιστεί και ως σολίστ ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για βιολί σε Λα ελάσσονα του Antonio Vivaldi. Το 2011 συμμετείχε στο 3ο θερινό Σεμινάριο Κλασικών Συνόλων που διοργανώνει το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής ερμηνείας με τον Γ. Ιωαννίδη το 2015 στην Αλεξανδρούπολη. Εκτός της μουσικής ασχολείται ιδιαίτερα με τα μαθηματικά, συμμετέχοντας σε εθνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς ως μέλος της εθνικής ομάδας μαθηματικών. Μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 3 μετάλλια και 3 βραβεία στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών των ετών 2014, 2015, 2016 και 2017 και 2 μετάλλια στους Βαλκανικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς των ετών 2015 και 2016. Επίσης έχει κατακτήσει 2 Πανελλήνια βραβεία στη Φυσική τα έτη 2016 και 2017. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο TAE KWON DO έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων το 2012. Είναι μέλος της πειραματικής θεατρικής σκηνής Αλεξανδρούπολης. Τιμήθηκε δύο φορές από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2015 και το 2017 για τις διεθνείς του επιτυχίες στα Μαθηματικά. Το 2017 τιμήθηκε από το ίδρυμα Ωνάση και τον Υπουργό Παιδείας, για το μετάλλιο που κατέκτησε στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα του 2016. Το 2015 τιμήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης για τις πολυάριθμες διακρίσεις του σε Πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς και το 2017 από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου για τις διακρίσεις του στις επιστήμες και στον αθλητισμό και την εν γένει προσωπικότητά του. Είναι μαθητής της Α' τάξης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Αλεξανδρούπολης και τελειόφοιτος της Ανωτέρας τάξης του βιολιού στο Ωδείο Φαέθων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: