Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Έκθεση Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας με τίτλο «Εποχές» στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας με τίτλο «Εποχές» που έχει επιμεληθεί η κα Υβόννη Τερζούδη. Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό σκοπό καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν σε ευαγή ιδρύματα.
Σας προσκαλούμε να δείτε τα έργα και να βοηθήσετε στην υλοποίηση του σκοπού της καλλιτέχνιδας. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 7 έως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου.
Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα…
Η Υβόννη Τερζούδη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του  ΑΠΘ. Δίδαξε σε δημόσια σχολέια των νομών Σερρών και Καβάλας καθώς και επι



δεκαετία στα πρότυπα σχολεία της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ.
Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ δίδαξε στα ελληνικά απογευματινά σχολεία του Ελληνικού Καθρεδρικού Ναού Βοστώνης “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου Ελλήνων εκπαιδευτικών της Ν. Αγγλίας, πρόεδρος της Φιλοπτώχου αδελφότητος, της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Βοστώνης και κατά τον ετήσιο εορτασμό των ελληνικών γραμμάτων (30 Ιανουαρίου) στο Ελληνικό Κολλέγιο Βοστώνης απήγγειλε ποιήματα του Κ. Παλαμά, Κ. Καβάφη και άλλων Ελλήνων ποιητών. Έλαβε δε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Β. Και Ν. Αμερικής “Εύφημον Μνείαν” για την προσφορά της στην ελληνική ομογένεια.
Ποιήματα της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στις εφημερίδες “Ελεύθερη Θράκη”, “Μακεδονία” και στις ελληνικές εφημερίδες Βοστώνης και Ν. Υόρκης.
Το διήγημά της “Το ποτάμι” έχει δημοσιευθεί σε συνέχεια στην “Ελεύθερη Θράκη” .
Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και έχει ετοιμάσει έκθεση ερασιτεχνικής φωτογραφίας στο Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: