Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ένα νέο πάρκο στην Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της ομάδας «Πάρκο να γίνει» με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Κο Λαμπάκη στο γραφείο του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκε η δημιουργία πάρκου στο ήδη δεντροφυτεμένο τμήμα του Στρατοπέδου Γιαννούλη, το οποίο εντάχθηκε πλέον στον ιστό της πόλης αφού έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο Στρατόπεδο μετά τη διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου. (Φωτο 1).
Έτσι στον χώρο αυτό θα δίνεται η ευκαιρία σε όσουςπερπατούν ή αθλούνται στον περιφερειακό, να ξεκουράζονται ή και να ασκούνται στα όργανα γυμναστικής που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν εντός του.
Τη διεκδίκηση για τη χρήση του χώρου αυτού ως πάρκου διευκολύνει το γεγονός ότι πριν λίγα χρόνια (με σχετική αίτηση της ομάδας «Πάρκο να γίνει») χαρακτηρίστηκε από το δασαρχείο ως δάσος.
Ζητήθηκε ακόμη να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί η εμβληματική βελανιδιά που υπάρχει στο τέλος της οδού Παπαναστασίου (του δρόμου της λαϊκής), λίγο πριν αυτή καταλήξει στον κυκλικό κόμβο (Φωτο 2).
Έγινε πρόταση να τοποθετηθούν παγκάκια και να γίνει κατάλληλη   διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει χρηστικός για όφελος των πολιτών. 
 Ο Κος Λαμπάκης κράτησε θετική στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και μάλιστα όχι μόνο συμφώνησε με τη χρησιμότητα των παραπάνω προτάσεων, αλλά πρόσθεσε ότι και ο ίδιος προσωπικά θα φροντίσει για την υλοποίησή τους. 
Αλεξανδρούπολη 28-5-17.

(Φωτο 1)
 


(Φωτο 2)
 
Δεν υπάρχουν σχόλια: