Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Εκδηλώσεις στον Έβρο, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ορίζονται γενικά τα εξής:
Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2017.
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Μαΐου 2017 μέχρι τις πρωινέςώρες της επομένης.
Ομιλία για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στα σχολεία όλων των βαθμίδων, την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.
Ειδικότερα, για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2017
Ώρα 10:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Ώρα 11:00: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πάρκο «Αργώ», από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Πριν από την κατάθεση στεφάνων, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημήτριο Κελεμίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.Δεν υπάρχουν σχόλια: