Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξ/πολης «Γεώργιος Βιζυηνός»

Διαμαρτυρία ενάντια στην τροπολογία για τις προσλήψεις αναπληρωτών, την επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και στη νέα αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Το Υπουργείο Παιδείας σε τροπολογία που ψήφισε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με τη μορφή του κατεπείγοντος και χωρίς ναπροηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017- 2018 και 2018-2019.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει στη ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα να είναι σε ισχύ και επιβάλλει κόφτες παντού! εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο και στο χώρο της εκπαίδευσης. Το 3ο Μνημόνιο μιλάει για εξορθολογισμό 2 δισ. από τον χώρο της εκπαίδευσης....
Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Ταυτόχρονα λέει ότι θα δίνει σε κάθε Υπουργό το δικαίωμα να νομοθετεί κατά το δοκούν στην Ειδική Αγωγή ανάλογα με το τι περισσεύματα εκπαιδευτικών έχει από τις κάθε φορά αλχημείες των ωρολογίων προγραμμάτων!!
Το Υπ. Παιδείας επίσης και το ΙΕΠ, με fast track διαδικασίες υλοποιούν επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής αγωγής που εργάζονται σε δομές Ειδικής Αγωγής χωρίς να έχουν την απαιτούμενη εξειδίκευση. Η Διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στη Διεύθυνση Π.Ε. Έβρου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4/4 και Τετάρτη 5/4 από τις 9:00 πμ έως τις 2:00 μμ στο ΠΕΚ Αλεξανδρούπολης. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 χωρίς τυπικά προσόντα ειδικής αγωγής, οι οποίοι κάτω συνήθως από εκβιασμό έμμεσο ή άμεσο συμπλήρωσης μιας και δυο ωρών, πήραν ώρες παράλληλης στήριξης.
Καταγγέλλουμε την παραπάνω επιμόρφωση πρώτα για την επιλογή του χρόνου πραγματοποίησής της (αρχές Απριλίου-τέλος χρονιάς και ταυτόχρονα σχεδόν με την τροπολογία του Υπουργείου) και για την σκοπιμότητα που εμπεριέχει γιατί τη θεωρούμε όχημα που θα προετοιμάσει το έδαφος για το επόμενο σχολικό έτος όπου οι εκπαιδευτικοί χωρίς τυπικά προσόντα ΕΑΕ, θα εκβιάζονται για συμπλήρωση ωραρίου σε δομές ειδικής αγωγής, ώστε να υπάρξει δραστική μείωση πρόσληψης αναπληρωτών.
Στηριζόμενοι στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου και της ΔΟΕ απαιτούμε:
· Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
· Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
· Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.
Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να μη συμμετέχουν στην επιμόρφωση-παρωδία και να ασκήσουν κανονικά τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα στο σχολείο τους.
Ο Σύλλογός μας προκηρύσσει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας για την Τρίτη 4/4 και την Τετάρτη 5/4 από τις 8:00 ως τις 11:00 πμ και καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση έξω από το ΠΕΚ 8:30 π.μ. την Τρίτη, και την Τετάρτη την ίδια ώρα, ώστε να μπλοκαριστούν τα σεμινάρια αυτά. Επίσης μετά από αίτημά μας η ΔΟΕ θα κηρύξει για τον Έβρο και δεύτερη διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη 4/4 από τις 11:00 π.μ. ως τις 14:00 μ.μ. για να παρευρεθούν και συνάδελφοι που βρίσκονται μακριά, ενώ για την Τετάρτη 5/4 ήδη έχει προκηρύξει από τις 11:00 π.μ. ως τις 14:00 μ.μ. Επίσης καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (σε συνεργασία με την Α΄ΕΛΜΕ και τους άλλους Συλλόγους) την Τετάρτη 5/4 στις 13:30 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο.
(Διευκρίνηση: Οι στάσεις προκηρύχτηκαν για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και δεν είναι «αυτοσκοπός» για να «γράψουμε» ποσοστά επιτυχίας όπως στην απεργία. Επομένως τη χρησιμοποιούμε μόνο όταν έχουμε μάθημα και δεν έχουμε άλλο τρόπο για να μετέχουμε στην κινητοποίηση. Έτσι συνάδελφοι που σχόλασαν ή έχουν κάποια κενά ή τακτοποίησαν κατά κάποιο τρόπο τη διδακτική τους ώρα και μπορούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση δε χρειάζεται να κάνουν χρήση της στάσης.)
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αντιδράσουν στην απαξίωση των δομών ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης και να μην αναλαμβάνουν να καλύπτουν με περισσεύματα ωρών τις ανάγκες των παιδιών αυτών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν ανάγκη πλήρους και ολοκληρωμένης υποστηρικτικής βοήθειας στην ειδική αγωγή και όχι κοροϊδία.
Πρόκειται για απαξίωση των πτυχίων και των συνεπαγόμενων απ’ αυτά εργασιακών δικαιωμάτων, υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.
Οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας (νομοθετικές ρυθμίσεις και «επιμορφωτικά σεμινάρια») ναρκοθετούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με ειδικές ανάγκες και αποκαλύπτουν την πραγματική στόχευσή του για μείωση του κόστους στην εκπαίδευση.
Καλλιεργούν και εδραιώνουν την αντίληψη ότι ο χώρος της ειδικής εκπαίδευσης δεν έχει ανάγκη ειδικών παιδαγωγών, ότι η εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία μπορεί να αναληφθεί από οποιονδήποτε.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στα εφαρμοζόμενα μέτρα και να αντιπαλέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ και ΟΟΣΑ εις βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Αγωνιζόμαστε για κάλυψη των κενών σε ειδική και γενική αγωγή με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη και σταθερά εργασιακά δικαιώματα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας περιμένουμε γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τους αγώνες μπορούμε να αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ασλάνογλου Κωννος                                                             Σερμπέζης Δημήτριος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: