Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αναβλήθηκε και πάλι με ευθύνη του Υπουργού Υγείας η Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το Νοσοκομείο Διδ/χου

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης,  με αφορμή το γεγονός ότι αναβλήθηκε σήμερα (03/04), για δεύτερη φορά, με ευθύνη του Υπουργού Υγείας η Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδ/χου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Υγείας για μια ακόμα φορά δείχνει απροθυμία να ασχοληθεί με ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για τους



κατοίκους του Β. Έβρου και γενικά του Νομού, που είναι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδ/χου.
Αρχικά η Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, που είχα καταθέσει στις 15 Μαρτίου, είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 27 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε με ευθύνη του Υπουργού. Το ίδιο έργο παρακολουθήσαμε και σήμερα (03/04), που είχε προγραμματιστεί να γίνει για δεύτερη φορά η Συζήτηση, αλλά ο Υπουργός έλαμψε δια της απουσίας του.
Ο λαός του Έβρου δεν μπορεί να εμπαίζεται άλλο. Οφείλει ο Υπουργός Υγείας να δώσει απαντήσεις στην Ολομέλεια και να δεσμευτεί για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδ/χου, αλλά και για την αυτονομία και την αυτοτέλειά του, σύμφωνα με την απαίτηση και της τοπικής κοινωνίας.
Σε θέματα υγείας δεν χωράνε μικροκομματικά παιχνίδια και αδιαφορία και ελπίζω ο Υπουργός, την τρίτη φορά που θα οριστεί η σχετική Συζήτηση, να μην κρυφτεί και να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους του Έβρου. 
Σήμερα είναι «μαύρη μέρα» για τον Κοινοβουλευτισμό, καθώς από τις 24 Επίκαιρες Ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν, τελικά συζητήθηκαν μόλις οι πέντε!!!!
Είναι πρωτοφανής και χωρίς προηγούμενο η απαξίωση αυτής της Κυβέρνησης και του Υπουργικού Συμβουλίου προς τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια: