Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Περιοδεία του κ. Νίκου Παππά στη Θράκη. Πρόγραμμα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ.Νίκος Παππάς θα επισκεφθεί τη Θράκη στις 26 και 27 Απριλίου 2017.
Την Τετάρτη 26/4/ θα βρίσκεται Σταυρούπολη και Εχίνο του νομού Ξάνθης,και ακολούθως Οργάνη και Αρριανά του νομού Ροδόπης.
Την Πέμπτη 27/4/ θα βρίσκεται στον νομό Εβρου. Θα επισκεφθεί  το εργοστάσιο της ΠΡΙΣΜΑ Electronics στη ΒΙΠΕ



Αλεξανδρούπολης και ακολούθως ακρότατα σημεία του νομού,Ορμένιο και Δίκαια,καθώς και το Ειδικό σχολείο Ορεστιάδας.Θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε Σύριζα Εβρου,στις 8μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Εβρου στην Αλεξανδρούπολη.
Η επίσκεψη του κ.Νίκου Παππά γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης ‘’ Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων των Απομακρυσμένων Περιοχών της Χώρας στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης’’. Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι  απομακρυσμένων περιοχών.  Η παροχή των υπηρεσιών της δράσης πραγματοποιείται,  ανά οικογένεια – νοικοκυριό.Ο συνολικός αριθμός δικαιούχων οικογενειών – νοικοκυριών που θα επωφεληθούν από τη δράση στις απομακρυσμένες περιοχές των Ν. Εβρου, Ξάνθης και Ροδόπης είναι 13.000.
Τα στοιχεία για την τηλεοπτική κάλυψη του νομού Εβρου από την Digea, αλλά και  υπολοίπων  νομών  της χώρας δείχνουν ότι υπάρχουν περιοχές οι οποίες μένουν ακάλυπτες όσον αφορά το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Αυτό οφείλεται στον χάρτη συχνοτήτων της ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, δηλαδή την Κοινή Υπουργική Απόφαση 42800/2012 η οποία καθιστά υποχρεωτική για τον πάροχο την εκπομπή μόνο από τα κύρια κέντρα εκπομπής αφήνοντας στην διακριτική του ευχέρεια την εγκατάσταση αναμεταδοτών και δευτερευόντων σημείων εκπομπής που είναι απαραίτητα για την πλήρη κάλυψη όλων των οικισμών της χώρας.
Αυτό το κενό,λοιπόν,καλύπτει η δωρεάν παροχή δορυφορικού εξοπλισμού και η εγκατάστασή του στους κατοίκους των περιοχών αυτών.Η συγκεκριμένη αυτή δράση-που ήδη υλοποιείται-στοχεύει στην παροχή   ίσων   ευκαιριών   πρόσβασης   στις   σύγχρονες   ραγδαία   εξελισσόμενες   ψηφιακές τεχνολογίες   και   υπηρεσίες   στους   δικαιούχους   πολίτες   των   απομακρυσμένων   περιοχών   της Ελληνικής Επικράτειας.Στην  ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην επικοινωνία και στη πληροφόρηση, μέσω της αξιόπιστης και   ποιοτικής   τους   πρόσβασης   σε   πληθώρα   προγραμμάτων   ελληνικών   τηλεοπτικών   σταθμών  ελεύθερης λήψης. Στην    ουσιαστική   τεχνολογική   ενίσχυση   της   Περιφέρειας   και   των   πολιτών,   που   ζουν   μόνιμα   και δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και στον μόνιμο πληθυσμό τους.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/4/2017  ΞΑΝΘΗ-ΡΟΔΟΠΗ
ΞΑΝΘΗ
09:30 – 10:30     Σταυρούπολη Ξάνθης (Κοινοτικό Κατάστημα)
11:30 – 12:30  Εχίνος  Ξάνθης
ΡΟΔΟΠΗ
17:30  Οργάνη (Ορεινό χωριό)
19:00  Αρριανά (Ορεινό Χωριό)
21:00  Κομοτηνή - Συνέντευξη σε τοπικό κανάλι
ΠΕΜΠΤΗ 27/4/2017  ΕΒΡΟΣ
8.30-9.30  επίσκεψη στο εργοστάσιο Πρίσμα Electronics στη ΒΙΠΕ Αλεξ/πολης
11:00 -12.00  Ορμένιο
12:15 -13:00   Δίκαια
14:00 - 15:00  Ορεστιάδα (Ειδικό Σχολείο)
16:30  Αλεξανδρούπολη – Συνέντευξη Τύπου (στο χώρο του Ξενοδοχείου Astir Egnatia)
20:00  Αλεξανδρούπολη  - Κεντρική Ομιλία  (Επιμελητήριο Εβρου -Λεωφόρος Δημοκρατίας 307 Αλεξανδρούπολη)



Δεν υπάρχουν σχόλια: