Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ο Υπ. Ναυτιλίας αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του για τη Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή τη σημερινή αναβολή (03/03) για μια ακόμα φορά της Συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησης για την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Για μια ακόμα φορά ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας, αλλά και ο προκάτοχος του, αποφεύγουν να έρθουν στη Βουλή για ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον Έβρο και τη Θράκη, που είναι η Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, ζήτημα που επικαιροποιείται συνεχώς από τις 28 Ιουνίου του 2016, που κατέθεσα για πρώτη φορά την Επίκαιρη Ερώτηση. Ήταν



ευκαιρία, μετά την ολοκλήρωση και της Δημόσιας Διαβούλευσης, στην οποία μετείχαν θεσμικοί παράγοντες του Νομού, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, κάτοικοι του Έβρου αλλά και πολλοί φίλοι αυτού, για το Σχέδιο Νόμου που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, να συζητήσουμε διεξοδικά και για το ζήτημα της Λιμενικής Ακαδημίας, ώστε να πληροφορηθεί επίσημα ο Ελληνικός λαός, αλλά και ειδικότερα οι κάτοικοι του Έβρου τα σχέδια της Κυβέρνησης.
Δυστυχώς, ο Υπουργός Ναυτιλίας της παρούσας κυβέρνησης προτίμησε να… ξεφύγει για μια ακόμα φορά της Συζήτησης, αφήνοντας να αιωρούνται τα ερωτηματικά. Θα γίνει τελικά η Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, όπως έχει αποφασιστεί από το 2000; Θα τηρήσει η Πολιτεία τον λόγο της έναντι των Εβριτών; Μήπως έχει προαποφασιστεί άλλος τόπος ίδρυσής της και δεν θέλει να τον αποκαλύψει η κυβέρνηση;
Προσωπικά θα συνεχίσω, με κοινοβουλευτικές μου ενέργειες, να πιέζω να ιδρυθεί η Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Έβρου και οι πολίτες θα πιέσουν με τον δικό τους τρόπο προς αυτήν την κατεύθυνση. Η θετική απόφαση, η Λιμενική Ακαδημία να έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη αποτελεί ηθική υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους προς τον λαό του Έβρου και της Θράκης, διότι έτσι μπορούμε να πετύχουμε το δίπτυχο θωρακισμένος Έβρος προμηνύει ισχυρή Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: