Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση Συνάντησης της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. προς τους Συλλόγους της Αλεξανδρούπολης για την συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα στην Ορεστιάδα

Η «Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» και οι Πολιτιστικοί, Κοινωνικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι – Μέλη της, ενώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη δύναμη μας στηρίζοντας το δικαίωμα για ΙΣΕΣ ευκαιρΙες ΣΤΗ ΖΩΗ για τα Παιδιά με Αναπηρία του «Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.-Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ορεστιάδας», μέσα από μια Φιλανθρωπική Συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στο κλειστό γήπεδο Ορεστιάδας «Νίκος Σαμαράς».
Η καλλιτέχνης παραθέτει τη συναυλία αφιλοκερδώς και όλα τα έσοδα της, θα παραχωρηθούν στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Δήμου Ορεστιάδας», για την αγορά ειδικού μεταφορικού μέσου για τα άτομα με αναπηρία.Η συναυλία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μ.Δοξιπάρας «Ο ΑΗΤΟΣ» με την Επίσημη Υποστήριξη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ τους Εκπροσώπους των Συλλόγων-Μελών της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του ‘‘πολιτιστικού συλλόγου Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης’’ (επί της οδού Παπαναστασίου και Αμμοχώστου γωνία).
Το Ιστορικό της συναυλίας_
Το κύριο πρόβλημα από την αρχή της λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. εντοπίζεται στη μετακίνηση των ωφελούμενων παιδιών, αφού δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο. Μέχρι αυτή τη στιγμή η μεταφορά των εγγεγραμμένων παιδιών πραγματοποιείται από λεωφορεία ειδικά μισθωμένα για τους μαθητές των ειδικών σχολείων-εκπαιδευτηρίων που ανήκουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το ΚΤΕΛ Έβρου και εξυπηρετούν χαριστικά τα παιδιά της δομής.
Έτσι κάθε χρόνο δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου, αφού το προσωπικό αναγκάζεται να προσαρμόσει το πρόγραμμά του, σύμφωνα με το εκάστοτε πρόγραμμα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Απώτερο αποτέλεσμα αυτού, είναι να δυσχεραίνεται η μεταφορά των ωφελούμενων του Κ.Δ.Α.Π.μεΑ., κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που τα ειδικά σχολεία- εκπαιδευτήρια παραμένουν κλειστά. Επίσης, τα παιδιά του Κέντρου αποκλείονται ακόμη και από επισκέψεις, εκδρομές, περιπάτους εντός πόλεως καθώς η μετακίνηση τους με τα πόδια είναι δύσκολη, αφού τα περισσότερα από αυτά αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια.
Το Κέντρο με σκοπό την απόκτηση δικού του μεταφορικού μέσου πολλών θέσεων, με ειδικές προδιαγραφές και για αναπηρικά αμαξίδια, αποφάσισε να προβεί σε εθελοντικές δράσεις. Έτσι με την αμέριστη βοήθεια της κας Γκαΐδατζή Aναστασίας Δημοτικής Συμβούλου Ορεστιάδας και πρόεδρο του Συλλόγου Μ.Δοξιπάρας για τη διεξαγωγή συναυλίας με σκοπό την επίτευξη του ιερού σκοπού, η πρόταση έγινε αποδεκτή από την Πέγκυ Ζήνα.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: