Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ρεσιτάλ πιάνου του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας - Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστ Χαράλαμπου Αγγελόπουλου με έργα Haydn, Beethoven και Mussorgsky. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη). Μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος πιανίστας θα ερμηνεύσει το αριστούργημα του Ρώσου συνθέτη Modest Mussorgsky Εικόνες από μία έκθεση.
Ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί. Με υποτροφία του Ιδρύματος “Λ. Βουδούρη” σπούδασε στην Κολωνία απ’ όπου πήρε το δίπλωμα



σολίστ με άριστα. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama, που οδήγησαν στον τίτλο Master in Performance.
Εκπροσώπησε επανειλημμένα την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις (Αλγέρι, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ κ.ά.). Το 1999 διακρίθηκε στο Governor’s Recital Prize Competition στη Γλασκώβη και βραβεύθηκε στο διεθνή διαγωνισμό Grand Konzerteum ‘99. Το 2002 βραβεύθηκε με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου “Γ. Θυμής”.
Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ απέσπασαν θερμές κριτικές.
Σαν σολίστ συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Apollon Orchestra Berlin, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Πατρών, την Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , τη Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, την Ορχήστρα εγχόρδων της ΕΛΣ, την Ορχήστρα Contra Tempo την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Από το 2012 είναι υπεύθυνος της οργάνωσης και της παραγωγής του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (www.thessalonikipianofestival.gr).
Το ρεσιτάλ θα επαναληφθεί στις 20 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: