Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για το 2017

Την απόφαση (ΑΔΑ: 60ΠΘ7ΛΒ-ΨΝΒ) με την οποία ορίζονται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για το έτος 2017, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.
Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 114 του Ν. 4446/2016 για



τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπορικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές οργανώσεις της Π.Ε. Έβρου, ορίζεται:
1η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: από 4 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου 2017 (15 ημέρες)
2η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος: από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2017 (15 ημέρες).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές οργανώσεις του Έβρου επιχειρήσαμε να βρούμε από κοινού το βέλτιστο διάστημα που θα μπορούσε να οριστεί ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος. Καταλήξαμε, μετά από διαβούλευση, στον ορισμό δύο εκπτωτικών περιόδων, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα χρησιμεύσουν τόσο για την τόνωση της αγοράς, την οποία έχει μεγάλη ανάγκη ο Έβρος, αλλά επίσης, για να μπορέσουν και οι καταναλωτές να επωφεληθούν από χαμηλές, ανταγωνιστικές τιμές σε συνδυασμό με ποιότητα προϊόντων. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διαρκούς αναζήτησης από πλευράς Π.Ε. Έβρου λύσεων με στόχο την τόνωση της  τοπικής οικονομίας σε συνδυασμό με το όφελος της κοινωνίας».
Από την  πλευρά του ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του «Σήμερα έχουμε την πρώτη απόφαση Αντιπεριφερειάρχη σε όλη τη χώρα, αναφορικά με το ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Έχει υπάρξει τροποποίηση του νόμου αναφορικά με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και δίδεται η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να ορίζουν εκείνες τα διαστήματα ενδιάμεσων εκπτώσεων που είναι επωφελέστερα και παραγωγικότερα για καταναλωτές, επιχειρηματίες και τουρίστες. Στον Έβρο η απόφαση του κ. Πέτροβιτς σημαίνει ουσιαστικά ότι θα έχουμε μια παράταση των τακτικών εκπτώσεων, και ότι δεν θα υπάρξουν οι ενδιάμεσοι περίοδοι Μαΐου και Νοεμβρίου που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Θεωρήσαμε σκόπιμο στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου μέτρου να μην έχουμε περίπλοκες ημερομηνίες, και οι δύο περίοδοι θα λειτουργήσουν πιλοτικά για φέτος. Αν κριθεί σκόπιμο για το 2018 θα εισηγηθούμε αλλαγή των περιόδων ενδιάμεσων εκπτώσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: