Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Γεώργιος Καΐσας, Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ: Ο απολογισμός της κοινοβουλευτικής μου διετίας.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που με στείλατε ως εκπρόσωπό σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ο απολογισμός του Κοινοβουλευτικού μου έργου αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση απέναντί σας ώστε να με κρίνετε και να με αξιολογήσετε.



Πιθανόν να είχατε συνηθίσει ως «πετυχημένους» Βουλευτές αυτούς που στατιστικά έκαναν τα περισσότερα ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις και αυτούς που δεν άφηναν γάμο, κηδεία, γιορτή και πανηγύρι χωρίς να είναι παρόντες. Σε αυτό το σημείο δυστυχώς θα σας απογοητεύσω γιατί τα στατιστικά μου είναι πενιχρά!
Όσο αφορά όμως το πραγματικό έργο για οποίο με στείλατε στο Κοινοβούλιο, αυτό συνίσταται από τα παρακάτω:
1Συμμετοχή σε 120 συνεδριάσεις των τριών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στις οποίες είμαι μέλος, την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με 76 συνεδριάσεις, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με 34 συνεδριάσεις και την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων με 10 συνεδριάσεις. Κατά την επεξεργασία των νομοσχεδίων από τις επιτροπές αυτές έκανα αρκετές εισηγήσεις και παρεμβάσεις για θέματα Υγείας, Κοινωνίας και Ασφάλισης. Στην υποεπιτροπή υδατικών πόρων, ως ειδικός εισηγητής παρουσίασα τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της επιτροπής για τις πλημμύρες του Έβρου.
2Συμμετοχή σε 211 συνεδριάσεις της ολομέλειας και με ελάχιστες απουσίες από αυτήν, συμμετείχα στις συζητήσεις για τα δεκάδες κρίσιμα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από την Κυβερνητική πλειοψηφία. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων στην ολομέλεια, έλαβα τον λόγο αρκετές φορές και μίλησα για την βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2016, για το Παράλληλο πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία σε 2.500.000 ανασφάλιστους συμπολίτες μας να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που κάνει βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μας, για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2017, για την Απλή Αναλογική και για την οργάνωση της Κοινωνικής Πολιτικής και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
3Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπέγραψα ή συνυπέγραψα 32 ερωτήσεις και 2 αναφορές για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων αυτά της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου, του καθαρισμού του ποταμού Έβρου, της πάταξης του λαθρεμπορίου στα σύνορα με την Βουλγαρία, της μη συμμόρφωσης των τραπεζών στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, της λειτουργίας των τελωνείων της παραμεθόριας γραμμής, τις καθυστερήσεις πληρωμών στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά, θέματα μη καταβολής συντάξεων γήρατος και αναπηρίας λόγω οφειλών, της μεταφοράς των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές του Έβρου και πολλές άλλες.
4Συμμετοχή σε 115 συνεδριάσεις ως μέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Κυβερνητικού Ελέγχου (ΕΠΕΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ στους τομείς της Υγείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος, κατά τις οποίες γινόταν ο διάλογος και η επεξεργασία των σχετικών νομοσχεδίων, πριν αυτά κατατεθούν στο Κοινοβούλιο.
5Συμμετοχή σε 9 δραστηριότητες των Ομάδων Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου μεταξύ Ελλάδας-Ρουμανίας, Ελλάδας-Βουλγαρίας και Ελλάδας-ΙΡΑΚ στις οποίες είμαι μέλος.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, παρά το βαρύ κοινοβουλευτικό έργο των 455 πολύωρων συνεδριάσεων της διετίας που μας πέρασε, φρόντισα να είμαι παρόν σε πλήθος σοβαρών εξωκοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων, κρίσιμων επισκέψεων και συζητήσεων που αφορούν τα προβλήματα του τόπου μας όπως και να έχω το γραφείο μου ανοιχτό σε κάθε συμπολίτη μας.
Τα προβλήματα τόσο του Έβρου αλλά και της χώρας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απεναντίας, με οπλίζουν με την ψυχική δύναμη και το σθένος που απαιτείται ώστε να εκπληρώσω τις προσδοκίες σας.
Όντας πάντα ανοιχτός στις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις και τις προτάσεις σας,
σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: