Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Παράσταση Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»  παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
Η θέση του γραμματικού του σεραγίου "ορφάνεψε" και ο δαιμόνιος Καραγκιόζης έρχεται για να την καλύψει. Σύντομα όμως έρχονται και οι μπελάδες, μιας και μόλις καταφθάσουν οι υποψήφιοι πελάτες, ο Καραγκιόζης δεν αργεί να τα κάνει άνω κάτω...

"Εδώ ο καλός γραμματικός
γράμματα με το κιλόγράμματα με το τσουβάλι
θα σας γράψω μια ντουζίνα
και μετά ελάτε πάλι"

Τρέξατε...

Γενική Είσοδος: 5 €

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 – 18:00
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης


Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.
Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου είναι ο Δομτζίδης Απόστολος. Είναι συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθοθράκες». Είναι συνεργάτης του περιοδικού «Το παραμύθι». Αποτελεί ακόμα μόνιμο  συνεργάτη  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.  Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Οι τρεις καλές συμβουλές» που περιέχει την πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών που έγραψε ο ίδιος.
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας κ.α. Τέλος σε συνεργασία με τους μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τάξεις σχολείων με βιωματικές δράσεις για το θέατρο σκιών.Θίασος Σκιών
«Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

6976 491598, 6976 478073, 25410 91973
Διομήδεια Ξάνθης 67100


Δεν υπάρχουν σχόλια: