Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Απεργούν οι Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Οι Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων. Οι υπό παραχώρηση  οδικές υποδομές της ΕγνατίαςΟδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους.
Περαιτέρω, οι Εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είμαστε αντίθετοι στους σχεδιασμούς κατασκευής 10 νέων Σταθμών Διοδίων με αποτέλεσμα, εφόσον κατασκευαστούν, να λειτουργούν επί του αυτοκινητόδρομου 18 μετωπικοί σταθμοί διοδίων έναντι των 8 σήμερα. Η κατασκευή και λειτουργία τους αποτελεί σπατάλη δημόσιων πόρων, είναι τεχνολογικά παρωχημένη και λειτουργεί άδικα σε βάρος τοπικών κοινωνιών. Αντί της κατασκευής των νέων σταθμών διοδίων ζητούμε τον ορθολογικό σχεδιασμό του συστήματος διοδίων και την άμεση έναρξη εγκατάστασης και λειτουργία εντός του 2017 ενός ολοκληρωμένου αναλογικού συστήματος διοδίων, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 6686/14.11.2014, με διατήρηση του ύψους της χρέωσης σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό και παράλληλη παροχή εκπτωτικών πακέτων σε συχνούς ή/και επαγγελματίες χρήστες.
Ως αντίδραση σε όλα τα παραπάνω ο ΣΕΤΕΟ αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΡΙΤΗ 21.2.2017, ημέρα διεξαγωγής του Διαγωνισμού «Εγνατία Οδός: Κατασκευή Σταθμού Διοδίων Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας Οδού (8.2)», ζητώντας την ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού & την άμεση εγκατάσταση εντός του 2017 ενός καθολικού ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια: