Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Το επίδομα παραμεθορίου των στρατιωτικών και οι γραφειοκράτες του Τσακαλώτου

Το επίδομα παραμεθορίου έχει γίνει συχνά αντικείμενο αντιπαράθεσης κομματικής αλλά και “ενδοστρατιωτικής”. Σε πολλές περιπτώσεις,δυστυχώς αυτές οι αντιπαραθέσεις είναι ταυτόσημες. Δεν μας αρέσει η διαπίστωση αλλά το τέρας του κομματισμού έχει πλήξει άσχημα κάποιους λίγους αλλά



“φασαριόζους” εντός στρατεύματος.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ με τον Π.Καμμένο, ο ΥΕΘΑ είπε ότι ενσωμάτωσε στην πρότασή του για το νέο μισθολόγιο και το επίδομα παραμεθορίου, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό μια διαχρονική ανεξήγητη αδικία σε βάρος μας. “Ωστόσο”,αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ,  “αναμένεται η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία διαφαίνεται ότι θα είναι θετική”. 
Τι πάει να πει διαφαίνεται; Υπάρχει περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών να αποφανθεί αρνητικά; Τόσα και τόσα έχουμε δει κι ακούσει από το υπουργείο αυτό,ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Όμως αν κάποιος αναλογιστεί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μόνο -δεν πάμε πιο πίσω- πως μπορεί να δεχτεί ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν σε υπηρεσίες με ωράριο,θέρμανση,άνετα γραφεία -στις περισσότερες περιπτώσεις- έχουν Σαββατοκύριακα,αργίες και ρεπό εισπράττουν επίδομα παραμεθορίου και δεν είμαστε…βέβαιοι ότι πρέπει να το εισπράττουν και οι στρατιωτικοί; Παραλογισμός ασύλληπτος.
Επειδή είναι πολύ πιθανόν να ακούσουμε από τους γραφειοκράτες,αριθμολάγνους του υπουργείου Οικονομικών το περίφημο “οικονομικό κόστος” που δεν θα το δεχτούν οι δανειστές,καλό θα είναι από το ΥΠΕΘΑ να μην αναμένουν απάντηση αλλά να κάνουν σαφές ότι στο θέμα απλά ΔΕΝ υπάρχει αρνητική απάντηση…Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει πλέον να εξεταστεί σοβαρά η διαρκής εμπλοκή των ΕΔ σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αποστολή τους. Όχι δεν είναι ούτε εκβιασμός, ούτε “συνδικαλισμός”. Είναι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνουν οι γραφειοκράτες και στηρίζεται σε απολύτως νόμιμα επιχειρήματα. Ας καταστεί σαφές λοιπόν από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, στους οικονομικούς “γκουρού” της πλατείας Συντάγματος ότι τ΄ αστεία κάπου εδώ τελειώνουν.
Στο μεταξύ να αναφέρουμε ότι ο Καμμένος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν ακόμη τέσσερις ημέρες εκτός έδρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: