Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα. Ταξίδι στον Νομό Έβρου

Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, μία από τις σημαντικότερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων διεθνώς, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, εγκαινιάζει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα”, το οποίο θα ταξιδεύει σε δημοτικά σχολεία της ελληνικής περιφέρειας.
Το Πρόγραμμα δίδει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία του νομίσματος, που ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, να εξοικειωθούν με την εικονογραφία του, την κυκλοφορία του και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής. Για τον σκοπό αυτό, έχουν σχεδιασθεί ένας επιδαπέδιος χάρτης-παζλ, κάρτες που αντιστοιχούν σε αρχαία νομίσματα, πήλινες μήτρες, πλαστελίνη, κάρτες ζωγραφικής, ενημερωτικό έντυπο για τους εκπαιδευτικούς και μία



ομότιτλη έκδοση, η οποία παραμένει στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
 Το Πρόγραμμα ξεκινάει το ταξίδι του από τον Νομό Έβρου και συγκεκριμένα, από την Αλεξανδρούπολη, την Αγριάνη Σουφλίου, το ∆ιδυμότειχο και την Ορεστιάδα, όπου σχολεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.
Επιπλέον, την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, η Alpha Bank διοργανώνει στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρουπόλεως, διάλεξη με τίτλο: “Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα. Ταξίδι στον Νομό Έβρου” και ομιλήτρια την Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης ∆ρ ∆ήμητρα Τσαγκάρη. Στο τέλος της διαλέξεως, θα πραγματοποιηθεί σύντομη παρουσίαση του νέου ομότιτλου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: