Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Κλείδωσε οχτάδα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με νίκη επί του Ηρακλή Χαλκίδας στο κατάμεστο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»

Αν και βρέθηκε να χάνει, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επικράτησε με 3-1 του Ηρακλή Χαλκίδας στο κατάμεστο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και πήρε 3 πολυτιμους βαθμους, κλειδώνοντας την 8η θέση της Volley League.
Η ομάδα της Χαλκίδας ήταν άτυχη καθώς στο 14-16 του 2ου σετ τραυματίστηκε ο νεοαποκτηθής Βραζιλιάνος πασαδόρος της Ρενάν Μπερτασόνι. Πάτησε πόδι αντιπάλου μετά από προσπάθεια για μπλοκ και έπαθε διάστρεμμα. Τη θέση του



πήρε ο Γαλιώτος.
Ο Ηρακλής Χαλκίδας μπήκε δυνατά στον αγώνα και με κορυφαίους τους Ρενάν, Τάπια και Ντίνα κατάφερε να διατηρήσει προβάδισμα 2-3 πόντων σε όλο το 1ο σετ και να επικρατήσει 25-20.
Ίδια εικίνα μέχρι και τα μισά του 2ου σετ όπου ο Ηρακλής ήταν μπροστά με 15-12 και 16-14 στο 2ο σετ τεχνικό τάιμ άουτ. Στην επόμενη φάση ο Ρενάν έπαθε διάστρεμμα και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ο Ηρακλής προηγήθηκε μέχρι το 19-16 αλλά το σερβίς του Στίγγα χάλασε την υποδοχή των φιλοξενούμενων. Ο Παλέντζας με κόντρα επιθέσεις και τρία λάθη του Ηρακλή ο Εθνικός έκανε συνολικό σερί 7-0 και πέρασε μπροστά 23-19 κατακτώντας το σετ 25-21 κάνοντας το 1-1 σετ.
Πολλά νεύρα είχε το 3ο σετ με τον Χαριτωνίδη να δέχεται κόκκινη κάρτα και ο Ηρακλής έκανε το 9-5. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση προηγήθηκε μέχρι το 13-10 αλλά από εκεί και πέρα ο Εθνικός είχε λύσεις στην επίθεση και με τους Λεάλ, Παλέντζα προσπέρασε 16-15. Ακολούθησαν μεγάλες μάχες πόντο πόντο και στο 23-22 ο Καβαρατζής έφερε το σετ μπολ και το σετ τελείωσε με επίθεση του Παλέντζα αλλά δύο άμυνες για όσκαρ από τον Κοντοστάθη.
Στο 4ο σετ ο Ηρακλής έδειξε απογοητευμένος και ο Εθνικός καλύτερος σε όλους τους τομείς πήρε τη νίκη.

Ευχαριστημένος για τη νίκη παρά την κακή εμφάνιση ήταν ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.
«Συνήθως σε τέτοια ματς είναι που έχουμε προβλήματα και εκνευρισμό. Σημασία έχει που στην κακή μας μέρα πήραμε το τρίποντο Βελτιωθήκαμε μετά το 2ο σετ σε όλους τους τομείς. Μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη ο τραυματισμός του αντίπαλου πασαδόρου».




Δεν υπάρχουν σχόλια: