Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Γεώργιος Καΐσας, Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ: Και όμως, η Ανάπτυξη είναι εδώ!

Σκέψεις με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για την οικονομική πορεία της χώρας μας.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στ. Σχινά, παρέθεσε αναλυτικά μεγέθη και στοιχεία για τα άλματα της χρονιάς που πέρασε.



Σύμφωνα δε με αυτά η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας είναι γεγονός, δεν είναι πρόβλεψη, είπε ο κ.Παπαδημητρίου, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ανέφερε και κατά την ομιλία του και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου:
αύξηση 1,8% στο πραγματικό ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2016
αύξηση 12,6% στον όγκο των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου (ιδιωτικές επενδύσεις)
αύξηση 10,2% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, παράγοντας πλεόνασμα στις τρέχουσες συναλλαγές για πρώτη φορά από το 1948
αύξηση 5,1% στην ιδιωτική κατανάλωση σε ετήσια βάση σε πραγματικούς όρους οικονομίας το ίδιο διάστημα
αύξηση 228% στις ξένες άμεσες επενδύσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου από 703 εκατ. το 2015 σε 2,303 δισ. το 2016
αύξηση της απασχόλησης κατά 232.000 άτομα από το 1ο τρίμηνο του 2015 έως το 3ο τρίμηνο του 2016, ενώ
το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε αντίστοιχα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από 26,6% σε 22,6%
άνοδος 2,3% σε ετήσια βάση του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στο 11μηνο 2016 έναντι 0,5% την αντίστοιχη περίοδο του 2015
άνοδος στις 94,6 μονάδες του δείκτη οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ τον Δεκέμβριο, από 92,4 μονάδες τον Νοέμβριο
Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι απλά νούμερα, είναι το αποτέλεσμα μιας σκληρής προσπάθειας τόσο της Κυβέρνησης όσο και του Ελληνικού Λαού.
Είναι το αποτέλεσμα του πολέμου κατά της διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για λαθρεμπόρια καπνικών, πετρελαίου είτε για στημένους διαγωνισμούς στα έργα του Δημοσίου, είτε για φοροδιαφυγή ιδίως από τους έχοντες.
Είναι το αποτέλεσμα της νοικοκυρεμένης διαχείρισης των οικονομικών της χώρας μας, όπου η Κυβέρνηση πράττει και νομοθετεί με γνώμονα την κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον και χωρίς καμία εξάρτηση από τα γνωστά σε όλους μας οικονομικά συμφέροντα που για 40 χρόνια έβγαζαν τα κέρδη τους στο εξωτερικό και άφηναν τα χρέη τους στο εσωτερικό. Και όμως όλα αυτά τα στοιχεία που ενώ θα έπρεπε να ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ, γίνεται τεράστια προσπάθεια να αποκρυφτούν από τον λαό, με πρωταγωνιστή φυσικά την Νέα Δημοκρατία και το δεκανίκι της, το απαξιωμένο σύστημα της εγχώριας μιντιακής διαπλοκής, το σύστημα που έμαθε για 28 χρόνια να κερδοσκοπεί ως πειρατής των δημόσιων συχνοτήτων της χώρας, υφαρπάζοντας καταθέσεις 1,3 δις των Ελλήνων καταθετών με τις ευλογίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, ως δανεικά και αγύριστα!
Γνωρίζοντας ότι η Εμπιστοσύνη είναι ο σημαντικότερος παράγοντας μιας επιτυχημένης Οικονομίας, προσπαθούν να την διαρρήξουν με κάθε επικοινωνιακό μέσο που διαθέτουν, προσβάλλοντας τον λαό μας και τις σκληρές του προσπάθειες με μόνο φυσικά στόχο τις καθαρά προσωπικές τους επιδιώξεις που δεν είναι άλλες από την πτώση της κυβέρνησης και την παλινόρθωση του κράτους του ρουσφετιού και της διαπλοκής, την αποφυγή της τιμωρίας για τα θαλασσοδάνεια του 1,3 δις ευρώ και την συνέχιση της ανομίας και της πειρατείας στα δημόσια αγαθά της χώρας μας.
Ευτυχώς για όλους, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν γιατί πολύ σύντομα τα νούμερα αυτά θα μετουσιώνονται σε βιώματα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε επίπεδο.
Ήδη η αρχή έγινε με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί ανάπτυξη για εμάς σημαίνει πρωτίστως δικαιοσύνη και τα οφέλη της θα τα καρπωθεί πρώτη η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που δέχθηκε και τις μεγαλύτερες πληγές από την πολυετή οικονομική κρίση.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνεται πλέον από όλους και από τους θεσμούς, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τις έρευνες πολλών τραπεζών, και όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομίας, «δεν είμαστε πλέον οι μόνοι» που το λένε.
Από όλους θα συμπλήρωνα εκτός από κάποια παράνομα ΜΜΕ και ένα πολιτικό κόμμα που πληρώνει τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις τις ηγεσίας του.

Γεώργιος Καΐσας

Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: