Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως σε Τσίπρα: Θα θέλαμε κι ένα πρωθυπουργικό γραφείο στη Θράκη

Με ιδιαίτερη θέρμη και ευχαριστίες για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη Θράκη και τον Έβρο ειδικότερα, υποδέχθηκε ανήμερα των Θεοφανίων τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.
Ειδικότερα, μετά το πέρας της δοξολογίας στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Άνθιμος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Σας υποδεχόμαστε στον μητροπολιτικό



ναό μας μια τέτοια μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη και για τον λαό μας. Σας υποδεχόμαστε με πολύ χαρά γιατί εμείς οι Θρακιώτες και οι Εβρίτες ξέρουμε τι σημαίνει και τι συμβολίζει ο ερχομός του πρωθυπουργού της πατρίδας μας εδώ στον τόπο μας. Όχι επειδή φοβόμαστε που είμαστε ακρίτες. Εξάλλου με τον λόγο σας μας έχετε χαλυβδώσει την ψυχή μπροστά σε πολλές πρόχειρες και ανούσιες εκφοβιστικές ρητορείες που ακούγονται από τη γειτονική χώρα. Δεν φοβόμαστε λοιπόν αλλά χρειαζόμαστε πάντοτε την παρουσία σας στον τόπο μας, προκειμένου να αισθανόμαστε ότι ο τόπος μας είναι ένα σημείο στον χάρτη που όχι μόνο ενεργειακό ρόλο και δραστηριότητα παρουσιάζει, αλλά είμαστε βέβαιοι -και το θέλουμε- να παίξει ένα σημαντικό ρόλο μέσα στην αλλαγή των πραγμάτων, των χωρών, των καταστάσεων, που επικρατούν και θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια.
Σας υποδεχόμαστε με πολύ χαρά και το πρόσωπο και τον θεσμό, γιατί οι Θρακιώτες και οι Εβρίτες αισθανόμαστε αυτόν τον ερχομό σας ως μια δυναμική παρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγο ακόμα ελπίδα και δύναμη και υπομονή και είμαστε βέβαιοι ότι τα καλύτερα θα έρθουν και θ' αρχίσουν από τον τόπο μας».
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης τόνισε για μία ακόμη φορά το αίσθημα ασφάλειας που εμπνέει η παρουσία στην περιοχή του πρωθυπουργού και από το λιμάνι όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων. «Μας προσφέρετε άπλετα ένα αίσθημα ασφάλειας και βεβαιότητας. Είναι αλήθεια ότι το έχουμε αυτό οι Εβρίτες, αλλά κατά καιρούς επηρεαζόμαστε από κάποιες φωνές και τότε είναι που χρειαζόμαστε το κράτος μας, την πολιτεία μας, τους εκλεγμένους άρχοντές μας και τον πρωθυπουργό της χώρας να είναι κοντά μας…».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πολύ καλή γνώση του πρωθυπουργού επί των ζητημάτων της περιοχής. «…Μπορώ να πω ότι δεν χρειάζεται να θέσουμε υπόψη σας τα ζητήματα που μας προβληματίζουν γιατί ήδη τα γνωρίζετε πολύ καλά και οι απαντήσεις σας αναπαύουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρότεινε τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου και στη Θράκη μετά τη Θεσσαλονίκη: «Θα θέλαμε κι ένα γραφείο δικό σας εδώ. Η Θράκη είναι το μέλλον, η δροσιά, η ομορφιά και ο ευοίωνος οιωνός για όσα πρόκειται να συμβούν και στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστως παραχωρούμε όσους χώρους θέλετε αρκεί να σας έχουμε συχνότερα», κατέληξε ο κ. Ανθιμος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: