Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Μήνυμα προς την Τουρκία από την Αλεξανδρούπολη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε τη δοξολογία των Θεοφανίων στη μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Μετά τη δοξολογία υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.
«Σας υποδεχόμαστε με χαρά, και το πρόσωπο και τον θεσμό. Αισθανόμαστε τον ερχομό σας σας, ως μια δυναμικήπαρουσία που μας λέει να κάνουμε λίγη ακόμη δύναμη και υπομονή και τα καλύτερα θα έρθουν» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η ιερή πομπή για την τελετή του αγιασμού των υδάτων που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπό βροχή.
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα με αποδέκτη την Τουρκία. «Στέλνουμε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς όλους τους λαούς, γιατί η Ελλάδα είναι φάρος αξιών όπως η ειρήνη και η συνεργασία, είναι πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, όμως ταυτόχρονα δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δίκαια, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός.

http://www.newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: