Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

«Εδώ Λιλιπούπολη!»… το σχολείο που τραγουδά!… το ‘‘Ανοιχτό Σχολείο!’’ το 10ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης

Τι κοινό έχουν ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Νίκος Κυπουργός, η Τατιάνα Ζωγράφου, ο Τάσος Ιωαννίδης, η Αφροδίτη Μάνου, ο Γιώργος Χατζηπιερής, η Ελεονόρα Ζουγανέλη, η Ειρήνη Δερέμπεη, η Νατάσα Μποφίλιου, η Μέλπω Χαλκουτσάκη και άλλοι πολλοί;
Μα φυσικά… το «Ανοιχτό Σχολείο!»…, όπου οι καταξιωμένοι αυτοί Έλληνες συνθέτες, ερμηνευτές και τραγουδοποιοί ‘‘συναντιούνται’’ καθημερινά… και έτσι οι ημέρες της εβδομάδας στο 10ο Δημοτικό στριφογυρνάνε με τη μουσική!
Κλασική ορχηστρική μουσική και παραμυθοτράγουδα πλημμυρίζουν



τους σχολικούς χώρους στα διαλείμματα και κάνουν πιο ευχάριστη και μελωδική τη σχολική ζωή!
«Δημιουργούμε στα παιδιά μας μια αξιόλογη μουσική παιδεία» δηλώνει ο Σύλλογος Γονέων στον οποίο ανήκει η ιδέα και έτσι με τους μαθητές, τη Διεύθυνση, το Σύλλογο Διδασκόντων ξεκινούν όλοι μαζί από την 1η Φεβρουαρίου 2017 τη δράση.
H Δράση αυτή εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! Ονειρεύομαι, Νοιάζομαι, Θέλω, Μπορώ» του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων για 4η συνεχόμενη χρονιά και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017.

Φιλικά,
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κελεμίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: