Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

«ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ». Πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Διδυμότειχο

«ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» ήταν ο τίτλος της πρωτότυπης Χριστουγεννιάτικης μουσικο-αφηγηματικής εκδήλωσης που παρουσιάστηκε στο δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016. Μία εκδήλωση για την οποία συνεργάστηκαν και συνδιοργάνωσαν το Ωδείο Βορείου Έβρου «Καρπίδα» και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση».
Η εκδήλωση ήταν ένα γιορτινό ταξίδι στο χρόνο, σε Χριστούγεννα μιας άλλης εποχής, με βάση τα κείμενα του μεγάλου πεζογράφου Φώτη Κόντογλου και εμπλουτισμένη με όμορφες μελωδίες, τραγούδια και κάλαντα από όλη την



Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην είσοδο του αμφιθεάτρου παρουσιάστηκε  Έκθεση Έργων Αγιογραφίας από μέλη των «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ».
Μετά την παράσταση απονεμήθηκαν τα πτυχία στους σπουδαστές του Ωδείου για το σχολικό έτος 2015-16.
Το κοινό του Διδυμοτείχου και όχι μόνο που κατέκλυσε το χώρο της εκδήλωσης, έζησε μια βραδιά ζεστή, γιορτινή. Χριστουγεννιάτικη. Απόλαυσε μία ποιοτική παράσταση στο πνεύμα των Αγίων ημερών που ακολουθούν. Καμάρωσε τα παιδιά που τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική, τους αφηγητές που απέδωσαν τα κείμενα του Φ.Κόντογλου και χειροκρότησε με την καρδιά του, όλους τους συμμετέχοντες που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην εκδήλωση, εμπρός ή πίσω από τη σκηνή.
Η χρονιά ολοκληρώθηκε όμορφα, μουσικά, γιορτινά, χαρούμενα, καθώς ήταν η τρίτη εκδήλωση με συνεργασία των δύο διοργανωτών, του Ωδείου Βορείου Έβρου «Καρπίδα» και του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση». Οι άλλες δύο εκδηλώσεις συνεργασίας εντός του 2016 ήταν:
- «ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»: μια Βραδιά Ποίησης και Μουσικής, αφιερωμένη στο Γεώργιο Βιζυηνό και στον Αυγερινό Μαυριώτη που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο στις 19 Μαρτίου 2016.
- «ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΑΣ, ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ»: μια εκδήλωση με παρουσίαση της ιστορίας, των μνημείων, της ποίησης και της μουσικής του Διδυμοτείχου που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ» ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Ωδείο Βορείου Έβρου «Καρπίδα», για την εμπιστοσύνη και τη χαρά να παρουσιάσουμε από κοινού όμορφες και ποιοτικές εκδηλώσεις. Στο Ωδείο που φέτος συμπληρώνει 26 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίες, ευχόμαστε καλή συνέχεια και ακόμα περισσότερες επιτυχίες σε μαθητές και καθηγητές.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παριστάμενους που στηρίζουν τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου μας.
Η παρουσία και τα κολακευτικά τους σχόλια μας, δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη και ορμή για να συνεχίσουμε με «ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ».
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, με Υγεία, Αγάπη και Χαρά, με ευαισθητοποίηση για την πλούσια ιστορία, τα μοναδικά μνημεία και την εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση»
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: