Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τ.Ο. Ποταμιού Έβρου: Αναγκαία η ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Αλεξανδρουπόλεως όπως και τις προοπτικές της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη, ενημερώθηκαν κατά της διάρκεια της επίσκεψής τους στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α) τα μέλη της Τ.Ο. για το Ποτάμι Έβρου, Στάθης Γρηγοριάδης και Φώτης Πλακογιάννης.
Στη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α. Χρήστο Δούκα, σημειώθηκε η ανάγκη να αναδειχθεί το λιμάνι



σε στρατηγικής σημασίας σταθμό, στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και της εμπορικής διακίνησης, που θα είχε ως αποτέλεσμα τις ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα, ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Όπως σημειώθηκε απ’ το Πρόεδρο, με δεδομένη τη γεωγραφική αξία της περιοχής, κρίσιμο παράγοντα στη διαδικασία ανάπτυξης του λιμένα, αποτελεί η προσέλκυση των κατάλληλων επενδυτών. Τονίσθηκε δε, ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον συνδυασμό της κατασκευής παράλληλα, ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού κάθετου άξονα.
Η συνάντηση έληξε με την κοινή διαπίστωση, ότι λόγω της σημαντικότητας του ζητήματος και της απαραίτητης εγρήγορσης, για το θέμα θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία για ενημέρωση καθώς και νέες συναντήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: