Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Στο Ιάσιο της Ρουμανίας ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Οσίας Παρασκευής

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη της θρακιώτισσας Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής (10ος αιώνας), η οποία ιδιαιτέρως τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας, καθώς είναι η προστάτιδα Αγία του λαού της Ρουμανίας, η δε 14η Οκτωβρίου είναι εθνική αργία σε ολόκληρη την Ρουμανία.
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, προσεκλήθη και μετέβη στο Ιάσιο (όπου φυλάσσεται το ιερόλείψανο της Οσίας) για τις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Οσίας Παρασκευής, έπειτα από πρόσκληση του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ιασίου, Μητροπολίτου Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνους και σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, τελέστηκε έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Ιασίου υπαίθρια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου πλαισιούμενος από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Ιασίου κ. Θεοφάνη, τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και άλλους Αρχιερείς και χιλιάδες πιστούς που κατέκλυσαν την πλατεία εμπρός από τον Καθεδρικό Ναό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: