Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ραδιοερασιτεχνικό σταθμό στήνει 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00 σας καλούμε όλους στον χώρο δίπλα στο μνημείο Βιζβύζη, όπου το Σύστημα μας θα στήσει ραδιοερασιτεχνικό σταθμό βάσης προκειμένου να επικοινωνήσει με Προσκόπους από όλο τον κόσμο, με την βοήθεια αδειούχων ραδιοερασιτεχνών του Συλλόγου του Έβρου.
Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του τριημέρου του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου (WOSM) με την ονομασία Jota Joti (Jamboree On The AirJamboree On The Internet), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το 3ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.



Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επικοινωνίες με προσκόπους από όλο τον κόσμο μέσα από τις συχνότητες των ασυρμάτων καθώς επίσης και μέσα από το διαδίκτυο, στα ειδικά και ασφαλή ηλεκτρονικά δωμάτια (chatrooms) των Προσκόπων.
Τέλος θα παίξουμε με όλα τα παιδιά προσκόπους και μη, διάφορα παιχνίδια με σκοπό να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να μάθουν ήθη και έθιμα άλλων παιδιών της ηλικίας τους από όλο τον κόσμο. Άλλωστε ο Προσκοπισμός αποτελεί την μεγαλύτερη Παγκόσμια Εθελοντική Κίνηση στον Κόσμο, με περισσότερα από 40 εκατομμύρια μέλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: